Pekná a dôležitá iniciatíva AS Trenčín

Pekná a dôležitá iniciatíva AS Trenčín

​Fortunaligový futbalový klub AS Trenčín odmení ľudí nad 50 rokov veku, ktorí sa v priebehu decembra nechajú zaočkovať proti ochoreniu COVID-19, permanentkami na domáce zápasy v jarnej časti sezóny.

Na spoločnom brífingu s Fakultnou nemocnicou Trenčín o tom informoval marketingový manažér klubu Igor Schlesinger. Podľa Schlesingera cesta z aktuálnej pandemickej situácie vedie iba cez očkovanie. „Rozhodli sme sa ľuďom otvorene povedať, že ak môžu a zdravotný stav im to dovoľuje, nech pristúpia k očkovaniu a pomôžu celej spoločnosti, aby sme na jar a v ďalších mesiacoch mohli spoločne fungovať a radovať sa z vecí, ktoré dnes nemôžeme robiť," podotkol Schlesinger. 

Permanentky na jarné futbalové zápasy spolu s futbalovými dresmi chce AS Trenčín ako formu poďakovania venovať aj zdravotníkom z COVID oddelenia Fakultnej nemocnice v Trenčíne. „V našej nemocnici sa aktuálne staráme o 120 pacientov s ochorením COVID-19, z ktorých 82 percent nie je zaočkovaných. Každú aktivitu, ktorá vedie k zvýšeniu zaočkovanosti, preto veľmi vítame a ďakujeme za ňu," skonštatoval riaditeľ trenčianskej nemocnice Tomáš Janík.   

„Nie je nám ľahostajná situácia, ktorá sa dotýka každého z nás. Preto je našou povinnosťou využiť potenciál v našich rukách. Spoločenský a vedecký konsenzus je nespochybniteľný. Očkovanie je cesta pre nás všetkých. Hoci vieme o strachu a pochybností mnohých, iná cesta von z pandémie nevedie. Osem športov našej asociácie preto vyjadruje podporu našim zdravotníkom a vyzýva, aby sa všetci, ktorým v tom nebránia zdravotné prekážky dali zaočkovať. Pomôžte sebe, nám a viacerým budúcim vzorom a hviezdam,“ píše sa v stanovisku AS Trenčín na klubovom webe.