​Zápas Senica – Žilina sa bude dohrávať už v utorok

​Zápas Senica – Žilina sa bude dohrávať už v utorok

Úvodný zápas 16. kola Fortuna ligy musel hlavný arbiter Michal Smolák pre husté sneženie a náročný terén ukončiť po 1. polčase. Druhá 45-minútovka sa bude dohrávať už najbližší utorok 30.11. o 15:00.

Husté sneženie sa v Senici spustilo len niekoľko desiatok minút pred úvodným hvizdom piatkového zápasu 16. kola Fortuna ligy FK Senica – MŠK Žilina. Napriek tomu sa hral v prvom polčase zaujímavý futbal a padli aj dva góly. Premiérovým zásahom v senickom drese sa blysol aj senický, resp. indonézsky Messi Egy Maulana Vikri. Na 1:1 vyrovnával vlastným gólom Halabrín.   

Prvý polčas sa regulárne dohral, počas polčasovej prestávky začalo však snežiť ešte hustejšie a hlavný rozhodca rozhodol o tom, že zápas preruší. Duel sa tak dohrá v náhradnom termíne, a to najbližší utorok 30.11.2021 o 15:00 na štadióne FK Senica. Na novom termíne sa zhodli oba kluby.   

„Podľa čl. 70 Súťažného poriadku a podľa čl. 16 písmeno ‚f‘ Rozpisu súťaže riadenej ÚLK nasleduje v takomto prípade dohrávanie nedohratej časti stretnutia. To znamená, že v utorok o 15:00 sa bude dohrávať druhý polčas zápasu 16. kola našej ligy Senica – Žilina. Na novom termíne sa dohodli oba kluby,“ hovorí výkonný riaditeľ ÚLK Michal Mertinyák.  

Hlavný rozhodca Michal Smolák prerušuje po prvom polčase zápas (foto: Lukáš Grinaj)  

„Hracia plocha sa stávala nespôsobilá pre hru. Pre hráčov sa stala nebezpečná a ja som si to nechcel zobrať na zodpovednosť. Chceli sme, aby sa zápas dohral, no nešlo to. Opakujem, bolo by to nebezpečné a hracia plocha bola nespôsobilá pre hru,“ povedal po stretnutí hlavný arbiter stretnutia Michal Smolák.