​Od najbližšieho kola Fortuna liga dostupná aj v zahraničí

​Od najbližšieho kola Fortuna liga dostupná aj v zahraničí

Od 12. kola Fortuna ligy aktuálneho ligového ročníka môžu fanúšikovia slovenského futbalu sledovať najvyššiu súťaž aj v zahraničí, a to prostredníctvom platforiem ELEVEN a OneFootball.

Všetky zápasy našej ligy budú dostupné minimálne tri sezóny na platformách  ELEVEN a OneFootball. Okrem priamych prenosov zo všetkých zápasov z každého kola budú k dispozícii aj highlighty z jednotlivých stretnutí.   

„Unikátne na tomto projekte je, že sa spojilo deväť líg na starom kontinente pod gesciou Európskych líg, teda našej strešnej organizácie. K dispozícii bude pre fanúšikov okrem našej ligy aj napríklad dánska, švajčiarska, poľská liga, ale aj liga z Kazachstanu či Severného Írska a spolu s našou ligou budú spoločne na platformách ELEVEN a OneFootball,“ hovorí výkonný riaditeľ ÚLK Michal Mertinyák.  

Fortuna ligu tak budú fanúšikovia môcť sledovať už aj v zahraničí, doteraz bola dostupná len v rámci Slovenska a Česka, a to prostredníctvom streamovacej platformy VOYO, TV stanice Dajto či Nova Sport. 

„O Fortuna ligu je výrazný záujem napríklad v Indonézii. Tamojší fanúšikovia futbalu chcú vidieť ich miláčika Egyho. Doteraz to možné nebolo, no súčasné riešenie to už umožňuje,“ dopĺňa Mertinyák.   

„Je fantastické, že sa nám podarilo sprostredkovať vysielacie práva z deviatich líg našich členov a že všetky zápasy z týchto líg budú dostupné na platforme ELEVEN a OneFootball. Je to ďalší dôkaz toho, že Európske ligy dokážu poskytnúť svojim členom servis, ktorý prináša hodnotu,“ hovorí Jacco Swart, riaditeľ Európskych líg.