Pred zápasmi 6. kola Fortuna ligy minúta ticha pre Mareka Majtána

Pred zápasmi 6. kola Fortuna ligy minúta ticha pre Mareka Majtána

Na všetkých zápasoch v rámci 6. kola Fortuna ligy sa na chvíľu zastaví čas. Pred výkopom si všetci hráči, funkcionári i fanúšikovia uctia minútou ticha náhle zosnulého kolegu, kamaráta, člena futbalovej rodiny Mareka Majtána.

Sú chvíle, ktoré nejde vysvetliť. Život prináša nielen veselé príhody, ale aj kruté rany. Jednou takou bol nečakaný a náhly odchod jedného z nás, jedného z členov futbalovej rodiny. V utorok vo veku nedožitých 38 rokov nečakane zomrel bývalý predseda predstavenstva a riaditeľ slovenského futbalového klubu MŠK Žilina Marek Majtán. Neexistuje odpoveď na otázku prečo a nedá sa vysvetliť, prečo to takto osud zariadil. Dá sa však s Marekom naposledy rozlúčiť, uctiť si jeho pamiatku. Napriek mladému veku bol významnou osobnosťou slovenského futbalu. Pred zápasmi 6. kola Fortuna ligy bude pre to na všetkých štadiónoch minúta ticha, aby sme si spoločne uctili pamiatku Mareka Majtána.   

Marek bol futbalový funkcionár a právnik, ktorý sa aktívne ako zástupca Únie ligových klubov podieľal na príprave viacerých legislatívnych noriem SFZ. Zároveň pracoval v legislatívno-právnej a etickej komisii SFZ i v komore SFZ pre riešenie sporov, kde odvádzal vždy stopercentnú prácu. Jeho odchod prišiel náhle a nečakane, v príliš mladom veku.  

Únia ligových klubov na čele s prezidentom Ivanom Kozákom vyjadruje všetkým pozostalým a blízkym Mareka Majtána úprimnú sústrasť.