Ivan Kozák: Mladá liga vychováva mladých, zdravých športovcov

Ivan Kozák: Mladá liga vychováva mladých, zdravých športovcov

Futbal je jeho celoživotnou láskou, bývalý vynikajúci futbalista dnes zastáva pozíciu prezidenta Únie ligových klubov. Vo videorozhovore, ktorý vznikol v spolupráci s TV Markíza, nám Ivan Kozák priblížil, čo to pre neho znamená futbal, obzrel sa smerom dozadu k predchádzajúcej sezóne, no myslí už na tú ďalšiu, ktorú čakajú zmeny.

Futbal je bez debaty najpopulárnejším masovým športom na svete, pričom obrovskej priazni sa teší aj na Slovensku, čo potvrdzuje aj prezident Únie ligových klubov (ÚLK) Ivan Kozák. „Je to jednoduchý šport, keďže sa môže hrať na lúke, v lese, na štadiónoch,“ povedal niekdajší skvelý hráč, ktorý futbal považuje aj za prirodzený pohyb u detí.

Veľa ľudí pri futbale zabúda na každodenné problémy. Aj podľa Kozáka je futbal akousi psychohygienou. „Preto ho praktizuje aj veľa manažérov, ktorí majú náročné povolanie. Prídu na štadión a zmenia sa na fanúšika, ktorý fandí a chce prežiť emóciu pri góle. K tomu však patrí aj sklamanie, teda negatívna emócia. Na štadióne sa dá stres vypustiť, čo je momentálne pre ľudí veľmi dôležité,“ priblížil Kozák.

Ten sa pri bilancovaní uplynulej sezóny netají tým, že bola veľmi ťažká. „Opäť sme mali veľa testovania, prakticky celú sezónu, až na začiatok, sme hrali bez divákov, takže aj emócie na štadiónoch odišli. Liga však bola atraktívna, opäť dala priestor mladým hráčom a opäť sme do posledného kola bojovali o pohárové miestenky. Podarilo sa nám zatraktívniť súťaž,“ skonštatoval s presvedčením, že nás čakajú lepšie časy.

Tie by mohol priniesť aj nový vysielateľ Fortuna ligy, ktorým je práve Televízia Markíza. „Veľmi sa teším z toho, že sa nám podaril tento kontrakt, pretože už teraz vidíme, akým spôsobom k tomu Markíza pristupuje. Verím, že sa viac dostaneme k ľuďom, že im priblížime highlighty, že sa k nim bližšie dostaneme štúdiami," doplnil.

Viac vo videorozhovore: