Stále bez titulu a už aj bez trénera

Stále bez titulu a už aj bez trénera

Futbalisti Slovana Bratislava nevyužili ďalšiu šancu na potvrdenie majstrovského titulu. Belasí podľahli druhému tímu tabuľky FC DAC 1904 Dunajská Streda na Tehelnom poli 0:1.

Žlto-modrí zaostávajú dve kolá pred koncom už len o štyri body. Bratislavčania sa trápia. Tretí titul v sérii nie a nie spečatiť, z posledných piatich zápasov vydolovali len štyri body (1-1-3). Do súboja s Dunajskostredčanmi síce vstúpili dobre, no postupne ich tlak opadol a hostia čoraz viac hrozili z protiútokov. Jeden z nich premenil Marko Divkovič, čím rozhodol o osude stretnutia. „Zaslúžili sme si viac. Do tridsiatej minúty sme si utvorili veľa šancí, ktoré sme mali využiť. Hráči DAC sa snažil brániť v bloku, no napriek tomu sme boli nebezpeční. Chýbalo nám trochu šťastia. Mužstvo je smutné, ale sme pripravení o týždeň rozhodnúť o titule,“ hovoril po stretnutí slovinský tréner Darko Milanič. To ešte nevedel, že mužstvo bude v Zlatých Moravciach rozhodovať o titule už bez neho. Dve prehry s Trnavou (1:2, 0:3) síce ešte prežil na lavičke, no ďalší zlý výsledok v dueli s Dunajskou Stredou ho už stál miesto. „Hlavným dôvodom trénerskej zmeny je séria nevydarených výkonov a nepriaznivých výsledkov. Museli sme konať a rozhodli sme sa odvolať Darka Milaniča z pozície hlavného trénera. Trénerská otázka je v štádiu riešenia. O tom, kto mužstvo povedie v ďalších zápasoch, budeme informovať v priebehu najbližších dní,“ konštatoval na oficiálnej webovej stránke klubu generálny riaditeľ Ivan Kmotrík ml. 

Darko Milanič skončil na lavičke ŠK Slovan /foto: TASR/

Slovanisti boli z prehry zdrvení. Na sériu negatívnych výsledkov nie sú na Tehelnom poli zvyknutí. „Vydali sme zo seba maximum. Žiaľ, ani to nestačilo. Do zápasu sme vstúpili s vedomím, že sme to týždeň dozadu pokazili. Vieme, že sa potrebujeme zlepšiť vo viacerých aspektoch. Strácame až príliš veľa lôpt v strednej zóne a potom inkasujeme z kontier,“ hovoril po zápase nešťastný obranca Slovana Bratislava Vernon De Marco. „Potrebujeme sa konečne chytiť. Hoc aj jedným gólom,“ doložil David Strelec. 

Kým v Slovane zavládol smútok, Dunajskostredčania si užívali výnimočný večer. Na ihrisku belasých uspeli po deviatich zápasoch a viac ako šiestich rokoch čakania. Keď hráči DAC naposledy zvíťazili u rivala, písal sa marec 2015. Jediný gól zápasu strelil Peter Štepanovský a hralo sa ešte na Pasienkoch. Ani v jednom tábore sa nenachádza žiadny hráč, ktorý by bol pri tom. „Sme veľmi šťastní, že sme zvíťazili. Slovan má kvalitný tím. Pred zápasom sme si hovorili, že budeme potrebovať individuálnu kvalitu, kolektívny výkon a aj šťastie. Všetko napokon do seba dobre zapadlo,“ povedal tréner Dunajskej Stredy Antal Németh. O osude stretnutia rozhodol chorvátsky krídelník Marko Divkovič, ktorý zakončil peknú kontru a vynikajúcu finálnu prihrávku Erica Ramireza. „Je krásne uspieť na tomto štadióne. Pre našich fanúšikov to znamená veľmi veľa. Cítili sme ich podporu. Prišli na náš posledný tréning naozaj v hojnom počte a zaželali nám veľa šťastia,“ hovoril Divkovič, ktorý v tom čase ešte netušil, že fanúšikovia si pripravia pre mužstvo takisto pekné privítanie v MOL aréne. „Boli sme skvele takticky pripravení. Mali sme plán, ktorý sa nám podarilo naplniť,“ doložil na margo štvrtého víťazstva za sebou brankár Martin Jedlička.