​Ešte nie definitíva, no opäť o čosi bližšie

​Ešte nie definitíva, no opäť o čosi bližšie

Futbalisti Ružomberka nevyužili príležitosť na spečatenie definitívy záchrany. Ak by na domácom ihrisku zdolali Senicu, vo zvyšných dvoch kolách by už bojovali iba o víťazstvo v dolnej šestke.

Takto sa stále musia pozerať aj dolu. So Senicou si tento rok pripísali prvý nerozhodný výsledok. Najskôr ešte na konci základnej časti podľahli doma Záhorákom 2:3, už v skupine o udržanie sa si na ich pôde pripísali dôležité tri body za víťazstvo 1:0, teraz sa pod Čebraťom mužstvá rozišli po remíze 1:1. Do súboja lepšie vstúpili Seničania, no potom prevzali opraty zápasu hráči MFK. Po rohovom kope Kostadinova poslal Ružomberok do vedenia strelou z voleja kapitán Ján Maslo. Až do záveru na pomery dolnej šestky kvalitného a zaujímavého prvého polčasu boli domáci lepší, no potom sa už do hry dostali Záhoráci. Tí zaslúžene vyrovnali zásluhou Martina Košťála. Po zmene strán to už bol z oboch strán skôr boj ako atraktívny futbal, a tak stav 1:1 svietil na ukazovateli skóre až do konca. „Máme za sebou ťažký zápas. Skôr bojovný ako pekný,“ priznal tréner MFK Ján Haspra ml. a na margo situácie v boji o udržanie sa doložil: „Naším cieľom bolo spečatiť záchranu. Veľmi sme chceli, aby nám už balvan spadol zo srdca. Touto remízou sa to opäť celé zamotalo. Sme už na tom vcelku dobre, no veľmi sme chceli získať tri body. Mám rozpačité pocity, ale to mám z remízy vždy. Nič to však nemení na tom, že sme urobili dôležitý krok k udržaniu sa medzi elitou.“ Ružomberský kormidelník ponúkol na tlačovej besede svoj pohľad aj na tému, prečo tímy v druhom polčase zaostali za výkonom z prvého dejstva. „Súboje v dolnej šestke sú veľmi náročné. Nečudo, že sa občas objaví aj herný kŕč. V každom mužstve si uvedomujú, o čo sa momentálne hrá. Zostup by pre nikoho nebol príjemný a boj o návrat do najvyššej súťaže zase veľmi ťažký,“ konštatoval Ján Haspra ml. 

K zisku bodu pomohol Ružomberku gólom po rohovom kope Ján Maslo. „Myslím si, že to bola zaslúžená remíza. Nepredviedli sme pekný futbal, skôr súbojový. Lopta bola viac vo vzduchu ako na zemi. Najmä v druhom polčase,“ povedal líder defenzívy a kapitán MFK. Seničania boli spokojní so svojím výkonom a cítili, že neboli ďaleko od zisku troch bodov. Remíza je pre nich napokon dobrý výsledok. Znamená, že do posledných dvoch kôl nevstúpia Záhoráci z barážovej pozície, ale budú odrážať útoky Michaloviec a Nitry. „Myslím si, že sme odohrali dobrý zápas. Určite to bolo z našej strany lepšie ako naposledy, keď sme doma prehrali s Ružomberkom 0:1. Hráči ukázali dobrý prístup. Ani po inkasovanom góle nenastal pokles. Išli sme za vyrovnaním a po góle na 1:1 aj za obratom. Mali sme šance, ale po zmene strán sme sa už strelecky nepresadili. Zápas sa skončil remízou. Možno sme mohli získať aj viac, no máme bod z vonku. Sme s ním spokojní. Ktovie, možno sa napokon ukáže ako veľmi dôležitý,“ povedal tréner Karol Praženica. 

V závere sezóny sa ako veľmi dôležitý hráč pre Senicu ukazuje krídelník Martin Košťál. V siedmom kole rozhodol o víťazstve nad Nitrou (1:0) a teraz svojím šiestym zásahom v ročníku zariadil bod z Liptova. Ten sa mu však málil. „Boli sme lepší, mali sme viac šancí aj sme viac držali loptu. Ja sám som mal ešte dve vyložené šance. Škoda, že som ich nepremenil,“ uzavrel Martin Košťál.