N. Hrnčár: V šestke Trenčín, Slovan nakročí za titulom

N. Hrnčár: V šestke Trenčín, Slovan nakročí za titulom

Posledné kolo základnej časti prináša niekoľko zaujímavých zápletiek. Jednou z najsledovanejších je súboj Trenčína a Ružomberka - hoci len na diaľku - o účasť v skupine o titul.

Trenčania s dvojbodovým náskokom pred Liptákmi hrajú doma s Trnavou, Ružomberok cestuje do Žiliny. „V tomto momente má Trenčín všetko vo vlastných rukách a myslím si, že si túto príležitosť už nenechá ujsť,“ povedal na margo víkendových bojov Norbert Hrnčár, ktorý zhodou okolností v nedávnej dobe viedol oba tieto tímy. „Doma je motivácia zvýšená, Trenčania to majú z hľadiska či už motivačného, alebo aj komfortu určite po dlhej dobe trochu jednoduchšie.“

Ružomberský tím patrí dlhodobo k tomu lepšiemu, čo vo Fortuna lige máme a pravidelne bojuje o európske poháre. Tentoraz mu nielenže hrozí neúčasť v skupine o titul, ale nebezpečne blízko je aj od záchranárskych prác. „Vždy to na niekoho padne... Netvrdím, že sa už nemôže stať, že Ružomberok pôjde hore, ale nemá to vo svojej moci. V Žiline to bude mať veľmi ťažké a ešte sa potrebuje spoliehať na pomoc od Trnavy,“ myslí si skúsený tréner.

SLOVAN POTVRDÍ DOMINANCIU A NAKROČÍ ZA TITULOM

Svoju pozornosť Norbert Hrnčár sústredí aj na boj o titul, kde Dunajská Streda ešte túži potrápiť majstrovský Slovan. „Sedembodový náskok pre Slovan je už veľmi zaujímavý a dovolím si tvrdiť, že ak zvládne sobotňajší zápas a zvíťazí, o titule bude rozhodnuté. Jedinou cestou ako to celé zamotať je výhra hostí, ale podľa mňa Slovan doma potvrdí svoju dominanciu.“

DAVIDA TLMÍM

Práve v Slovane, kde sám roky úspešne pôsobil na prelome milénia, podpísal zmluvu jeho syn David, dnes ale stále na hosťovaní v Zlatých Moravciach. Šikovný krídelník patríí medzi najväčšie objavy tejto sezóny, keď raketovo vystrelil do menoslovu fortunaligových hviezd. „Veľmi sa teším, že sa prezentuje takýmto spôsobom. Zároveň ho však ale aj tlmím, aby pokračoval s pokorou v tvrdej práci,“ povedal hrdý otec, ktorý na diaľku pozorne sleduje výkony ViOn-u. Jeseň im vyšla výborne, zvládli ťažké zápasy. Mužstvo si skvele sadlo. Aj podľa informácií, ktoré mám, je to všetko podporené súdržnosťou kolektívu a dokonalým využitím potenciálu hráčov,“ uzavrel Norbert Hrnčár.

David Hrnčár si nedávno prevzal aj ocenenie pre najlepšieho hráča mesiacov november-december Fortuna ligy.