Skvele naladení na šláger

Skvele naladení na šláger

Futbalisti Slovana Bratislava výborne zvládli generálku na šláger 22. kola Fortuna ligy. Belasí rozdrvili Sereď (5:0) v Zlatých Moravciach a udržali si na čele tabuľky sedembodový náskok pred Dunajskou Stredou, s ktorou si zmerajú sily v sobotu.

Líder súťaže predviedol výkon hodný svojho mena, Sereď mohla inkasovať aj viac gólov. Nečudo, že sa trénerovi Darkovi Milaničovi stretnutie hodnotilo ľahko. „Som spokojný s výsledkom a aj zo spôsobom hry, ktorým sme sa dopracovali k víťazstvu. Z nášho mužstva sršala motivácia. Až na pasáž zo začiatku druhého polčasu sme boli neustále nebezpeční, odohrali sme naozaj veľmi dobrý zápas,“ uviedol slovinský kormidelník, ktorý odmietol tézu, že pre úradujúceho majstra to bol ľahký zápas. „Sereď hrala agresívne, no my sme zvolili správny plán. Poslali sme veľmi veľa lôpt za obranu súpera, celý čas sme boli nebezpeční. Pomohlo nám, že sme otvorili skóre dvomi gólmi po štandardných situáciách. Tento duel je dôležitý z pohľadu nášho sebavedomia pred budúcotýždňovým šlágrom s Dunajskou Stredou. Bude to iný zápas, no je dobré, že sme sa dokázali takto naladiť.“ 

V drese belasých sme videli niekoľko veľmi dobrých výkonov. Skvele zahral španielsky stredopoliar Nono, ktorý nastúpil na jar prvýkrát po tom, čo sa vyliečil z ochorenia COVID-19. Najskôr prihral na dva góly Vernonovi De Marcovi zo štandardných situácií, po zmene strán sám dosiahol tretí gól belasých. „Mám veľkú radosť, že som mohol svojím výkonom pomôcť mužstvu. Na ihrisku som si to užíval a už sa teším na súboj s Dunajskou Stredou na Tehelnom poli,“ skonštatoval 27-ročný stredopoliar, ktorý hral na takej úrovni, akoby ani nebol predtým chorý. „Našťastie, nemal som žiadne prejavy ochorenia. Akurát som sa doma trochu nudil, ale tak to v tejto dobe býva. Na ihrisku som necítil žiadne problémy. Svedomito som trénoval a ukázalo sa, že som pripravený,“ doložil Nono. 

Pochvalu si zaslúži aj argentínsky ľavý obranca Vernon De Marco, ktorý dvoma gólmi otvoril skóre. Potvrdil status najnebezpečnejšieho obrancu v súťaži. V devätnástom zápase tejto sezóny dosiahol štvrtý a piaty gól. „Presadil som sa po dvoch štandardných situáciách. Chcem sa poďakovať Nonovi, ktorý ich fantasticky kopol. Poďakovanie si však zaslúži každý spoluhráč, pretože víťazíme ako tím,“ uviedol De Marco a na margo samotného zápasu doložil: „Boli sme zodpovedne pripravení a zvládli sme to napriek tomu, že terén nebol jednoduchý. Sme šťastní, že sme získali tri body po veľmi dobrom tímovom výkone.“ Slovan Bratislava zvíťazil aj bez troch hráčov základnej zostavy. Abenu nepustil na ihrisko trest, Holmana zase zdravotné problémy a napokon chýbal aj útočník David Strelec, ktorého na hrote zastúpil autor jedného presného zásahu Alen Ožbolt. „David má svalové problémy. Verím, že bude pripravený na súboj s DAC,“ povedal tréner Darko Milanič.   

SEREĎ V DOLNEJ ŠESTKE 

Futbalisti Serede prežívali dvojnásobný smútok. Mrzieť ich musela nielen vysoká prehra, ale aj skutočnosť, že definitívne stratili šancu na účasť v prvej šestke. „Nedosiahli sme práve pekný výsledok. Päť inkasovaných gólov veľmi bolí. Dostali sme ich po hrubých chybách a zo štandardných situácií,“ skonštatoval stredopoliar ŠKF Denis Potoma a na margo toho, že si Sereď zahrá definitívne v skupine o záchranu, dodal: „Musíme to hodiť za hlavu a zmobilizovať sa, aby to nabudúce bolo lepšie. Zlom nastal už pri predošlej prehre s Nitrou, keď sme mali potvrdiť víťazstvo z Michaloviec.“