Kóša: Vieme, o čo hráme. V sobotu si to rozdáme so Žilinou

Kóša: Vieme, o čo hráme. V sobotu si to rozdáme so Žilinou

Obranca Spartaka Trnava Sebastian Kóša patrí medzi najmladších futbalistov našej ligy, uplynulý víkend zvádzal neľahké súboje s Erikom Jendrišekom a v sobotu vyzve so svojimi spoluhráčmi v priamom boji o tretiu priečku Žilinu.

Premiérový štart vo Fortuna lige si pripísal v drese Nitry, premiérový gól pre zmenu v drese Trnavy. Pre obrancu Spartaka Sebastiana Kóšu bol preto uplynulý zápas Trnavy na pôde Nitry oprávnene veľmi špecifický. „Veľmi som sa na ten zápas tešil. Áno, bol špecifický, ale cítil som sa dobre. Cítil som podporu, a to aj napriek tomu, že boli tribúny prázdne,“ vyznal sa pre RTVS po zápase s Nitrou obranca aktuálne štvrtého celku tabuľky.  

V zápase zvádzal neľahké súboje proti o generáciu staršiemu a skúsenejšiemu Erikovi Jendrišekovi. Každý súboj prinášal 17-ročnému mladíkovi novú, cennú skúsenosť. „Veľmi si vážim také skúsenosti. Ďakujem trénerovi za dôveru. Súboje proti Erikovi boli nesmierne náročné, je nižší ako ja, má výborné krytie lopty, bolo veľmi ťažké ho od nej odstaviť,“ vyzdvihuje kvality bývalého slovenského reprezentanta.   

Spartak Trnava je po získaných deviatich jarných bodoch už na štvrtej priečke tabuľky a bojuje o bronzovú priečku. V priamom boji o ňu vyzve v sobotu MŠK Žilina. Na to, aby Spartak „šošonov“ predskočil, musí bodovať naplno. „Máme za sebou výbornú prípravu, vieme, o čo hráme. Dôsledne sa pripravíme a športovo si to so Žilinou rozdáme,“ pozerá sa na sobotný duel, ktorý v priamom prenose odvysiela RTVS, stopér Trnavy Sebastian Kóša.