Ku kvalite prispeli obaja

Ku kvalite prispeli obaja

Futbalisti Žiliny si pripísali tretie víťazstvo za sebou. Žlto-zelení zdolali na vlastnom trávniku gólmi Ján Bernáta a Dawida Kurminowského AS Trenčín (2:0), čím si upevnili tretiu priečku tabuľky. Naopak, hostia sa prepadli na jej dno.

Pod Dubňom sa odohrával zápas dvoch veľmi talentovaných tímov, v ktorých dominovali mladí Slováci. Mužstvám futbal chutil a o výsledku rozhodol dôraz v obidvoch šestnástkach. Aj hostia sa veľmi zlepšili v porovnaní s predchádzajúcou prehrou v Zlatých Moravciach (0:5). Ocenil ich aj domáci tréner Pavol Staňo. „Tento zápas hodnotím pozitívne. Boli sme veľmi dobre nastavení a k úrovni tohto súboja prispel aj súper, ktorý chcel hrať futbal. To sa mi páči a klobúk dolu za to, že si to s nami chcel Trenčín rozdať ako rovný s rovným. Hralo sa svižne, hore-dole, akcie sa prelievali z jednej strany na druhú. Nastúpili sme proti kvalitnému protivníkovi. Chlapcom sme zdôrazňovali, že to bude ťažký zápas, čo sa aj potvrdilo. Potešilo ma, že sme boli lepší, mali sme viac šancí, ale opakujem, k dobrému futbalu prispel aj súper. Mužstvu gratulujem k tomu, že čoraz lepšie pracuje v defenzíve, ktorá má zásadný vplyv na výsledky,“ povedal tréner Pavol Staňo. 

Veľmi dobrý výkon v drese žilinského MŠK predviedol stredopoliar Miroslav Gono, ktorý mal prsty v oboch góloch. Najskôr v prvom polčase si dobre nabehol do voľného priestoru a spätnou prihrávkou vyzval k zakončeniu Jána Bernáta. Po zmene strán poslal zase parádnu kolmicu na Ďuriša, ktorý už pred bránkou našiel voľného Kurminowského. „Víťazstvo si veľmi ceníme. Podarilo sa nám splniť si to, čo sme si pred zápasom predsavzali. Hrali sme dominantne, využili sme naše príležitosti a udržali sme si čisté konto,“ skonštatoval 20-ročný stredopoliar a na margo svojho výkonu doložil: „Posunul som sa z pozície defenzívneho stredopoliara vyššie, a tak som mal väčší priestor na podporu ofenzívy. Na tomto poste som hrával aj v minulosti v mládežníckych kategóriách, a tak to bolo pre mňa skôr staronové ako nové. Zápas som si užil a víťazstvo ma teší.“ 

Už deviaty gól v tejto sezóne našej najvyššej súťaže zaznamenal útočník Dawid Kurminowski. Mladý Poliak poskočil v tabuľke kanonierov na druhú priečku. Dotiahol sa nielen na Zsolta Kalmára, ale aj na klubového spoluhráča Vahana Bičachčjana. „Sme spoluhráči, a tak ma teší, že sa nám strelecky darí obom. Nemusím byť pred ním, no rozhodne chceme spolu víťaziť,“ poznamenal Kurminowski.   

SLOVENSKÝ TRENČÍN 

Nebývalo pod Čákovým hradom zvykom, aby sa v základnej zostave objavilo až sedem slovenských hráčov, z toho gro mladíci a odchovanci z vlastnej liahne. Tréner Stijn Vreven dal po výprasku v Zlatých Moravciach šancu chlapcom ako Tučný, Letenay, po zmene strán nastúpili dorastenci Gajdoš a Mazanovský. Rozhodne nesklamali, hoci pozitívny výsledok sa nedostavil. „Podali sme určite lepší výkon ako naposledy, no opäť máme nula bodov a sme poslední. Potrebujeme sa stále zlepšovať, aby sme hrali dlhodobo dobre. Je jedno, kto dnes hrá. Sme v situácii, keď musíme všetci spoločne bojovať za Trenčín, aby sme sa odlepili z posledného miesta,“ povedal brankár Trenčína Igor Šemrinec.