Víťazstvo vďaka trnavskému srdiečku. Vlasko: "Som doma"

Víťazstvo vďaka trnavskému srdiečku. Vlasko: "Som doma"

Trnavčania vyhrali v Michalovciach 2:0, Spartak nastúpil s novou ofenzívnou trojicou Vlasko, Mikovič, Pačinda.

Okrem spomenutých známych mien v drese Trnavy debutoval aj defenzívny stredopoliar Jakub Grič a obranca Sebastián Kóša. Bílí andeli síce nehrali ideálne, ale na tri body z ihriska súpera to stačilo, s čím bol spokojný aj tréner Marián Šarmír. Lodivod Spartaka na pozápasovej tlačovej konferencii zároveň potvrdil záujem o ďalších nových hráčov.

V Michalovciach ste viedli už po dvadsiatichdvoch sekundách. Bol rýchly gól kľúčom k úspechu? 

Stále, keď mužstvo skóruje tak rýchlo, cíti obrovskú psychickú vzpruhu. Nevedeli sme, čo očakávať od prvého zápasu, naše mužstvo sa obmenilo, prišlo veľa nových hráčov. Práve úvodný gól nás upokojil a hoci sme sa potom stiahli do defenzívy trošku hlbšie, ako bolo naordinované, zápas sme aj vďaka dobrej organizácii hry, skúsenostiam a trnavskému srdiečku, za ktoré musím chlapcov pochváliť, zvládli.

V drese Spartaka sa predviedli mnohé nové tváre, ako ste spokojný s ich výkonmi? 

Potešil ma napríklad Jakub Grič, ktorý hral proti svojmu bývalému klubu. Podal vynikajúci výkon, takého hráča sme na pozícii šestky potrebovali. Odviedol veľa špinavej roboty a podobné typy má rád každý tréner. Čo sa týka posíl všeobecne, ešte to určite nie je ono, ešte potrvá, kým si celý tím sadne. Stále ešte uvažujeme o vhodnom doplnení kádra jedným alebo dvoma skúsenými hráčmi a obraz hry môže vyzerať lepšie.

Prečo nebol na súpiske Martin Bukata? 

Má menšie zranenie.

Prezradíte, ktoré posty plánujete ešte vystužiť? 

To by som nerád komentoval. Máme veľa mladíkov, čo je však na druhej strane veľmi dobré. Dnes nastúpil šestnásťročný Sebastián Kóša, sú tam viacerí ďalší tínedžeri. Je potrebné im tiež dávať šancu, rovnako ako to robia aj Michalovce. Myslím si, že nesklamali.

V utorok hráte v rýchlom slede druhý duel novej sezóny. Bude to proti Ružomberku aj o pomste za vyradenie v playoff o Európsku ligu? 

O žiadnej pomste by som nehovoril. Vtedy dal Ružomberok dva góly a zaslúžene vyhral. Je to ďalší ligový duel, na ktorý sa proste svedomito pripravíme a urobíme všetko pre víťazstvo.

Navrátilec Vlasko si pochvaľuje posilnený tím

Do trnavského dresu sa opäť vrátil miláčik tribún Ján Vlasko a v obnovenom debute za Spartak hneď aj hlavou skóroval. „Vždy som vravel, že tu je môj domov. Mal som ponuky aj z Česka a Maďarska, ale rozhodol som sa vrátiť do Trnavy. Skladá sa tu veľmi zaujímavý tím. V Michalovciach nám ešte chýbali Bukata a Turňa, plus prídu ďalší noví hráči. Keď budeme v plnej sile, bude to dobré,“ teší sa na najbližšie týždne skúsený kreatívny podhrotový hráč.

V základnej zostave na hrote útoku nastúpil Erik Pačinda. Košický odchovanec známy skôr ako krídelník kvituje predovšetkým trojbodový zisk. „Na to, že sme hrali prvý zápas a ešte nie sme celkom zohratí, to bolo fajn. Škoda, že som nepremenil svoje dve šance, ale dôležité je víťazstvo. Naši fanúšikovia boli absolútne fantastickí, ďakujeme im, že nás prišli podporiť tak ďaleko a už sa na nich tešíme doma,“ povedal Erik Pačinda.