​Gól ako najkrajší narodeninový darček

​Gól ako najkrajší narodeninový darček

Zápas domáceho Slovana s Ružomberkom rozhodli úspešné striedania trénera Jána Kozáka ml.

Na ihrisko poslal najskôr Vladimíra Weissa, ktorý tesne pred koncom vypálil na brankára Macíka, a v 81. minúte aj Slovinca Žana Medveda, ktorý loptu dorazil do siete.   

„Pre útočníka je dôležité byť v šestnástke a čakať na svoju príležitosť. Musíte byť pripravený na to, že brankár loptu neudrží. To sa aj stalo. Vlado vystrelil a mne sa podarilo loptu dotlačiť do siete,“ povedal Medved, ktorý premiérovým gólom v drese Slovana Bratislava oslávil nedeľňajšie 21. narodeniny. „Teší ma, že sme dosiahli dôležité víťazstvo. Mám radosť, že som dostal šancu a bol som aj pri góle. Ružomberok vždy vedel potrápiť Slovan. Vedeli sme, že nás čaká ťažký zápas, a preto sme chceli streliť rýchly gól. To sa nám napokon nepodarilo, no víťazstvo nás nesmierne teší,“ povedal Vladimír Weiss, ktorý zažil víťazný debut v našej najvyššej súťaži. 

Prínos tejto dvojice potešil aj trénera Jána Kozáka ml. „Na ihrisko išli oživiť hru. Striedania nám vyšli, z čoho sa teším,“ povedal kouč belasých. Slovan Bratislava hľadá od odchodu Andraža Šporara typického kanoniera. Hentymu sa príliš nedarí a Slovinec Žan Medved naznačuje, že by mohol byť vhodná alternatíva. „Nebudem hovoriť za seba. Všetci musíme tvrdo trénovať, aby sme napredovali. Nechcem sa porovnávať s Andražom. Dal som prvý gól a verím, že ich príde viac. Musíme tvrdo pracovať,“ povedal Žan Medved.   

MRZELA STRATA I FANÚŠIKOVIA 

Ružomberčanov škrelo, že svedomitý výkon na Tehelnom poli im opäť nestačil na body. „Chceli sme byť nepríjemným súperom pre Slovan. Darilo sa nám to 89 minút. Tesne pred koncom zápasu sme urobili chybičku a Slovan zaslúžene vyhral. Chlapci vydali zo seba všetko a chcem ich pochváliť,“ povedal tréner Ján Haspra ml., ktorého mrzelo, že zápas sa hral bez prítomnosti divákov. „Je to ako keď človek príde domov a je tam sám. Veľmi smutné. Dúfam, že sa nám všetkým, čo pracujeme vo futbale, podarí presvedčiť ľudí hore, aby zmenili toto rozhodnutie,“ poznamenal Ján Haspra a k jeho slovám sa pridal aj tréner Slovana Bratislava Ján Kozák ml.: „Dúfam, že si kompetentní uvedomia, že šport je dôležitý pre ľudí a takisto celkovo pre našu spoločnosť.“