​Spartak vyzbieral vyše 45 tisíc eur. Použije ich na chod klubu

​Spartak vyzbieral vyše 45 tisíc eur. Použije ich na chod klubu

Futbalový Spartak Trnava dokazuje, že má skutočne oddaných a verných fanúšikov. Za necelé tri týždne dokázal predať vyše 5 tisíc virtuálnych lístkov a vyzbierať tak vyše 45 tisíc eur.

Iniciatíva vyšla od fanúšikov Spartaka, ktorým nie je osud klubu ľahostajný. Vedenie piateho celku po základnej časti Fortuna ligy sa myšlienkou nadchlo a spoločne s fanúšikmi sa im podarila nevídaná vec. Za necelé tri týždne od spustenia predaja virtuálnych vstupeniek mal Spartak na transparentnom účte vyše 45 tisíc eur.   

„Chcel by som v mene klubu poďakovať všetkým darcom, ktorí prispeli a kúpili si vstupenku. Vnímam to ako gesto spolupatričnosti a symbol toho, že ľuďom na Spartaku záleží. Peniaze vyzbierané od fanúšikov použijeme na nevyhnutné náklady spojené s chodom klubu,“ povedal pre oficiálny web Spartaka Trnava riaditeľ klubu Milan Cuninka.   

Spartak predáva virtuálne vstupenky naďalej, resp. zbiera sponzorské príspevky prostredníctvom transparentného účtu. Jeden z najvyšších príspevkov v hodnote 900 eur venoval klubu Martin Škrtel, aktuálne hráč tureckého klubu Istanbul Basaksehir, ktorý sa netají tým, že Spartaku fandí. „Vyjadrujem uznanie a obdiv nad krokom, ktorý sa rozhodli fanúšikovia urobiť. Svedčí to o tom, akých oddaných fanúšikov Spartak má a ako milujú svoj klub. Futbalové kluby to momentálne nemajú jednoduché a každá takáto pomoc je skvelá a zaslúži si uznanie,“ hovoril pre stránku Spartaka bývalý reprezentačný stopér.

Podobné aktivity spustili v rámci Fortuna ligy aj Slovan Bratislava, FC ViOn Zlaté Moravce a FC Nitra.