​Keď sa dvaja tešia

​Keď sa dvaja tešia

Málokedy môžete po zápase vidieť dva spokojné tábory. Posledné kolo základnej časti Fortuna ligy prinieslo aj takýto moment.

Na Tehelnom poli sa radoval domáci Slovan Bratislava. Najviac v 88. min, keď belasí gólom Rataa zlomili húževnatý Ružomberok, čo znamenalo víťazstvo 1:0. Približne tri minúty po skončení stretnutia radosťou zvýskol aj tábor Liptákov. Členovia realizačného tímu v hlúčiku okolo mobilného telefónu sa dozvedeli definitívu. Zlaté Moravce zdolali Trenčín 2:0 a napriek prehre v Bratislave si Ružomberok vybojoval účasť v skupine o titul. „Prišli sme sem s cieľom čo najdlhšie držať súpera na nule. Darilo sa nám to až do 88. minúty, keď sa nakoniec Slovan presadil. Musím priznať, že náš súper bol počas celého zápasu lepší. Zatlačil náš do hlbokého bloku. Mali sme náznaky v podobe pár protiútokov, ale na Slovan je to veľmi málo. My sme však prišli do Bratislavy s ambíciou dostať sa do prvej šestky a to sa nám napokon podarilo. Jano aj ja môžeme byť dnes spokojní a šťastní,“ povedal po stretnutí tréner Ružomberka Ján Haspra ml. a úsmevom vyzval na hodnotenie zápasu svojho kolegu. „Tešíme sa z víťazstva. Ružomberok je veľmi nepríjemný a organizovaný súper. Proti takémuto tímu je veľmi dôležité streliť rýchly prvý gól, čo nám tentoraz ale nevyšlo. V prvom polčase sme mali viac šancí, po zmene strán to bolo trochu slabšie. Neboli sme až takí aktívni. Celkovo sme ale išli za víťazstvo a zaslúžene sme získali tri body. Chcem pogratulovať trénerovi k postupu do prvej šestky. V Ružomberku robia výbornú prácu. O týždeň sa vidíme,“ zasmial sa aj Ján Kozák ml. 

Je to tak, hneď na úvod nadstavby sa tieto tímy stretnú na dolnom Liptove a ktovie, ak bude brankár MFK Ivan Krajčírik chytať tak ako na Tehelnom poli, môže to mať úradujúci majster opäť veľmi náročné. Ružomberský brankár sa dostal medzi žrde, keďže Matúša Macíka trápil menší problém s chrbtom. Chytil 11 striel súpera a prekonal ho až Ratao. „Som smutný, že som v závere inkasoval. Celý zápas sa mi darilo držať mužstvo a v závere sme dostali gól… Smola. S pribúdajúcim časom som veril, že uhráme remízu, ale Slovan uspel zaslúžene,“ povedal reprezentant do 21 rokov, ktorý takisto po záverečnom hvizde smeroval svoju pozornosť k Žitave: „Mám zmiešané pocity. Som smutný z prehry a zároveň rád, že sa nám podarilo dostať sa do hornej šestky. Je to pre nás veľmi dobré, pretože sme mladý tím, ktorý si ešte len buduje psychiku a zbiera skúsenosti. Lepší sa to každým zápasom.“   

Pozerajú sa hore

Po troch jarných remíza a jednej prehre napokon ledva-ledva prešli do prvej šestky, no ambície Liptákov smerujú ďalej. Hoci nie sú favoriti, pokúsia sa získať aj miestenku do pohárovej Európy. Či už cez ligu, alebo Slovnaft Cup, v ktorom sa kvalifikovali do semifinále. „Pobijeme sa o štvrté a možno aj ešte o tretie miesto,“ vyslovil sa brankár Ivan Krajčírik.