Lákadlami skupina o titul, ale aj pohár

Lákadlami skupina o titul, ale aj pohár

Zo Zlatých Moraviec odišli v zime piati legionári, ofenzívu vystužili dvaja mladíci. Funkcionári by radi získali ešte jedného útočníka.

Futbalisti ViOnu Zlaté Moravce chcú v jarnej časti Fortuna ligy nadviazať na výkony z jesene a veria, že to bude stačiť na prienik do nadstavbovej skupiny o titul. V tabuľke sú na siedmom mieste, s rovnakým počtom bodov ako piate Michalovce a šiesta Trnava. "Jeseň bola pre nás po športovej stránke úspešná, aj preto sa tešíme na štart jarnej časti. Vieme, že prvé štyri kolá budú vabank – všetci túžime po hornej šestke. Naša pozícia nám velí, aby sme sa o ňu pobili. Sme v hre aj v Slovnaft Cupe, ktorý sme už raz vyhrali a nebolo by zlé toto víťazstvo zopakovať v roku, v ktorom oslavujeme 25 rokov existencie klubu. Bolo by pekné dostať sa do pohárovej Európy. Stále sme rodinný klub, finančne sme zabezpečení," povedal na štvrtkovej tlačovej konferencii Martin Ondrejka, ekonomický riaditeľ klubu.

V príprave odohrali Zlaté Moravce sedem stretnutí s bilanciou štyri víťazstvá, jedna remíza a dve prehry. Najlepším strelcom bol Martin Kovaľ s piatimi gólmi. "Budeme sa snažiť pokračovať v jesenných výkonoch. Z mužstva odišlo päť futbalistov a dvaja prišli. Potrebujeme ešte jedného útočníka. Niečo máme rozrobené, uvidíme, ako to vypáli. Mužstvo sa už teší na úvodný zápas. Vieme, že všetko máme vo vlastných rukách. Budeme sa snažiť uhrať hornú šestku. V prípade, že to nevyjde, máme ďalšiu motiváciu v pohári, v ktorom sa budeme snažiť urobiť čo najlepší výsledok. V príprave sme dali možnosť aj chlapcom z našej akadémie. Haspra a Mihálik sú na súpiske pre jarnú časť sezóny. Je dobré, že máme vo Vrábľoch tretiu ligu, kde sa mladí hráči môžu vyhrať," povedal tréner Karol Praženica.

Za kabínu povedal pár slov kapitán Tomáš Ďubek: "Sme radi, že zimná príprava je minulosť. Tešíme sa na ligu. Všetci veríme, že uhráme top šestku. V Žiline chceme uhrať taký výsledok, aby sme boli spokojní."

      

Káder ViOnu na jarnú časť sezóny:

brankári: Branislav Pindroch, Adrián Chovan

obrancovia: Martin Tóth, David Haspra, Jakub Brašeň, Michal Pintér, Peter Čogley, Martin Chren, Antonio Asanovič

stredopoliari: Gustavo Henrique Cabral de Souza, Tomče Grozdanovski, Martin Kovaľ, Anton Sloboda, Tomáš Ďubek, Jakub Švec, Denis Duga, Dávid Richtárech, Peter Orávik, Adam Mihálik, David Hrnčár

útočníci: Vladimír Tkáč, Marko Kelemen

    

príchody: David Hrnčár, Marko Kelemen

odchody: Jacy Oliveira, Murilo Henrique, Shaka Mawuli Eklu, Junior Silvio, Senad Jarovič 

   

Výsledky Zlatých Moraviec v zimnej príprave:

FC ViOn – MFK Dubnica 5:0 (Góly ViOnu: Richtárech, Ďubek z 11m, Kovaľ, Gustavo, Orávik)
FC ViOn – Dukla Banská Bystrica 8:0 (Kovaľ 3x, Hrnčár, Ďubek z 11 m, Asanovič, Orávik, Junior)
FC ViOn – Tatran Liptovský Mikuláš 2:5 (Asanovič, Orávik z 11 m)
FC ViOn – FC Petržalka 2:1 (Kovaľ, Janek)
SFC Opava – FC ViOn 3:0
FC ViOn – FC ŠTK 1914 Šamorín 2:0 (Kelemen, Hrnčár)
FC ViOn – MŠK Púchov 2:2 (Kelemen, Hrnčár)