Potiahli mužstvo z krízy a aj sami stúpajú

Potiahli mužstvo z krízy a aj sami stúpajú

V prvej desiatke Hitparády talentov sú už traja hráči Nitry.

Futbalisti Nitry zastavili sériu piatich prehier. Po výmene trénera zdolali Trnavu aj Sereď zhodne 1:0, a hoci sa v tabuľke Fortuna ligy z predposledného miesta neposunuli, znížili stratu na desiate Michalovce zo šiestich na jeden bod. Obrovskú zásluhu na pozitívnom obrate majú mladíci v nitrianskom drese. Streleckú formu znovu našiel útočník Milan Ristovski, autor oboch dôležitých i krásnych gólov pri spomínaných víťazstvách. Na opačnom konci ihriska zase úraduje spoľahlivý Dávid Šípoš. Slovenský reprezentant do 21 rokov aktuálne neinkasoval už 222 minút a na konte má najviac úspešných zákrokov (71) spomedzi všetkých brankárov našej ligy. Výkony oboch Nitranov sa premietli aj do ich postupu v Hitparáde talentov. Ristovski sa už pred týždňom vrátil do prvej desiatky a po 15. kole mu patrí šieste miesto. Šípoš je v aktuálnom rebríčku najlepších mladých hráčov Fortuna ligy ôsmy. Vôbec po prvý raz je v top 10, konkrétne na desiatej priečke, aj ďalší člen reprezentačnej dvadsaťjednotky v službách Nitry Marián Chobot.

Priamy súboj o post lídra zviedli v sobotu hráči Dunajskej Stredy a Trenčína. Tak, ako sa z víťazstva 3:1 tešil domáci DAC, aj individuálne štatistiky mali lepšie jeho futbalisti. V Hitparáde talentov sa to prejavilo v návrate stopéra Danyla Beskorovajného na vedúcu pozíciu, z ktorej po týždni opäť zostadil Osmana Bukariho. Pred krídelníka AS sa navyše, aj keď len o necelé dva body, dostal aj brankár Dunajskej Stredy Martin Jedlička. Ďalší dvaja hráči DAC Cesar Blackman a Martin Oravec si udržali piate resp. siedme miesto. To isté platí o obrancovi Ružomberka Alexandrovi Mojžišovi, ktorý pri víťazstve 2:1 v Žiline ďalším dobrým výkonom prispel k natiahnutiu úspešnej výsledkovej série Liptákov a v rebríčku si upevnil štvrté miesto.

Naopak, malý ústup z pozícií zaznamenali hráči Zlatých Moraviec. Útočník Senad Jarovič ani krídelník Martin Kovaľ sa pri domácej prehre 0:1 so Slovanom nepresadili. Pre Jaroviča to v rebríčku znamenalo pokles zo šiestej na deviatu pozíciu. Kovaľ si neudržal ôsmu priečku a pred jesenným finišom je dvanásty.

       

Top 25 Hitparády talentov

      

Hitparáda talentov je rebríček najlepších hráčov Fortuna ligy narodených v roku 1998 a mladších, teda hráčov, ktorí v aktuálnom cykle môžu reprezentovať svoju krajinu v kategórii do 21 rokov. Poradie je zostavené na základe oficiálnych zápasových štatistík a do celkového bodového zisku sa ráta posledných desať ligových kôl. Rebríček je aktualizovaný po každom kole.