Zubairov návrat

Zubairov návrat

Žilina, Trenčín, Žilina, Trenčín – taká je klubová príslušnosť lídra Hitparády talentov po posledných štyroch kolách našej ligy.

Žilinčanom v remízovom šlágri 6. kola Fortuna ligy na trávniku Slovana chýbal zranený Branislav Sluka, ktorý si tak nemohol udržať vedúce postavenie v Hitparáde talentov. Dvadsaťročný ľavák v rebríčku klesol na jedenáste miesto a uvoľnený post lídra zaujal stredopoliar Trenčína Abdul Zubairu, ktorý sa naň vrátil po týždňovej prestávke, keď bol na druhej priečke. Len o 2,8 bodu za ním zaostáva spoluhráč a momentálne najproduktívnejší hráč AS Osman Bukari (1+3), ktorý sa na triumfe 4:0 nad Pohroním podieľal svojím prvým gólom v sezóne. Naopak, najlepší strelec celej Fortuna ligy Žilinčan Ján Bernát sa na Tehelnom poli nepresadil a v rebríčku zostal tretí.

Až troch hráčov má v prvej desiatke Dunajská Streda. K dvojici Cesar Blackman, Martin Jedlička, ktorá si po víťazstve 2:1 v Nitre vylepšila svoje postavenie spred týždňa o jedno miesto (z 5. na 4. resp. 8. na 7.) pribudol Matej Oravec. Obranca či defenzívny stredopoliar DAC sa z jedenástej priečky posunul na ôsmu.

O jednu pozíciu nahor sa posunuli aj ofenzívni hráči Žilinčan Róbert Boženík (aktuálne 5.) a Trnavčan Rafael Tavares (6.). Absolútnym nováčikom v top 10 Hitparády talentov je 20-ročný stredopoliar Marin Kovaľ, ktorý si v úvode sezóny vybojoval stabilné miesto v základnej zostave zatiaľ veľmi úspešných Zlatých Moraviec. Kovaľ sa po víťazstve 3:1 v Senici vyšvihol z osemnásteho miesta až na deviate, o jedinú desatinu bodu menej má na desiatej pozícii jeho súper spred týždňa stredopoliar Záhorákov Tenton Yenne.

    

Top 25 Hitparády talentov

     

Hitparáda talentov je rebríček najlepších hráčov Fortuna ligy narodených v roku 1998 a mladších, teda hráčov, ktorí v aktuálnom cykle môžu reprezentovať svoju krajinu v kategórii do 21 rokov. Poradie je zostavené na základe oficiálnych zápasových štatistík a do celkového bodového zisku sa ráta posledných desať ligových kôl. Rebríček je aktualizovaný po každom kole.