V sobotu pokračuje boj o všetko, nedeľný žilinský unikát

V sobotu pokračuje boj o všetko, nedeľný žilinský unikát

Pozvánka na zápasy 7. kola nadstavbovej časti Fortuna ligy.

Skupina o titul

Sereď - Michalovce (sobota, 17.00)
Jedna z posledných možností pre nováčika zo Serede ešte vylepšiť skvelú sezónu a zabojovať o piatu priečku. Práve na nej sú Michalovce, ktoré po víťazstve nad Žilinou majú pred Sereďou štvorbodový náskok. Zemplínčania proti Žiline uťali trojzápasovú sériu prehier, Sereď uspela iba raz v ostatných piatich dueloch. Zápas na nitrianskom štadióne nemá favorita a keďže o pohárovú Európu sa už hrať nebude, oba tímy môžu pokojne "doklepnúť" sezónu v uvoľnenom duchu a ponúknuť fanúšikom zaujímavý ofenzívny futbal.

Ružomberok - Slovan (nedeľa, 15.00)
Jeden zo šlágrov kola sa chystá na Liptove, štvrtý tím hrá proti prvému, ktorý prišiel o čaro neporaziteľnosti. Možno aj vďaka tomu sa Ružomberčania budú na Slovan pozerať ako na tím, s ktorým sa dá hrať otvorená partia, hoci to môže byť veľmi nebezpečné. Liptáci však vedia, že cesta do Európy už vedie iba cez tretie miesto a na to strácajú jediný bod. Potrápia Slovan a dostanú bodovým ziskom pod tlak neskôr hrajúcu Žilinu?

Žilina - Dunajská Streda (nedeľa, 17.00)
Jeden z najočakávanejších duelov jari uzavrie program 7. kola nadstavbovej časti, Žilina nastúpi v priamom súboji o druhé miesto proti Dunajskej Strede. Je však pravdou, že DAC má už obrovský deväťbodový náskok a šošoni sa tak skôr sústredia na to, aby si udržali aspoň aktuálnu pohárovú tretiu priečku pred Ružomberkom. Žilinčania už dávno vopred ohlásili, že na zápas nastúpia so zostavou zloženou z odchovancov svojej akadémie, čo je unikátny čin. Tento duel sa tak bez ohľadu na výsledok určite zapíše do dejín žilinského, ale aj slovenského futbalu.

   

Skupina o udržanie sa

Podbrezová - Zlaté Moravce (sobota, 17.00)
Jeden zo skutočných súbojov o všetko, predposledný tím tabuľky hrá s posledným a slová o šesťbodovom zápase sú zbytočné. Veria si určite obaja, veď prečo nie, koho iného by už mali konečne zdolať, ak nie tabuľkového suseda. ViOn má šancu odpútať sa od dna, Podbrezová sa chce vrátiť nad čiaru znamenajúcu baráž. Na Horehroní to bude obrovský futbalový boj a keďže do konca sezóny zostávajú štyri kolá, môže už skutočne o mnohom napovedať.

Senica - Trnava (sobota, 17.00)
Cieľ číslo jeden Spartak splnil, triumfoval v Slovnaft Cupe a zahrá si Európsku ligu. Bola by však poriadna blamáž, ak by tam šiel ako druholigista, prípadne ak by ako obhajca titulu z Fortuna ligy vypadol. Ak sa tomu chce vyhnúť, musí v závere sezóny zabrať, hoci naoko sa zdá byť zo siedmej priečky v bezpečí. Hrá však v Senici, ktorá zvíťazila štyrikrát v sérii, má fantastickú formu a môže ešte všetko poriadne zdramatizovať. Z posledných desiatich vzájomných stretnutí vo Fortuna lige obe mužstvá vyhrali po päť, tesné boli aj ich pohárové súboje, takže medzi nimi naozaj ťažko hľadať favorita.

Trenčín - Nitra (sobota, 17.00)
AS už nemá kam hlbšie klesnúť, respektíve nižšie je už iba prázdnota a neúspech. Z desiatej priečky tabuľky má Trenčín náskok jediného bodu na barážovú jedenástu a iba dvojbodový pred poslednými Zlatými Moravcami. Zostup by bol pre AS tragédiou, a preto by mal zabrať a zabodovať proti Nitre. Tá má svoju kvalitu, no v nadstavbe nedokáže zvíťaziť a takisto sa ešte môže nepríjemne ponoriť do záchranárskeho bahna. Ktorý z tímov sa trochu viac nadýchne po vzájomnom zápase?

  

Šláger kola: Žilina - DAC
Hrá tretí s druhým a doterajšie vzájomné zápasy prinášali fantastický futbal. Žilinskí odchovanci sa proti jednému z najkvalitnejších súperov v našej lige budú chcieť vytiahnuť, Dunajskostredčania zase hodlajú potvrdiť výbornú fazónu z posledných kôl. Tešíme sa na gólovú parádu pred peknou návštevou!

Očakávanie kola: Šošoni v zostave Žiliny
Spomenutá vysoká návšteva by mohla byť pod Dubňom aj vďaka tomu, že Žilinčania nominujú na zápas iba odchovancov z vlastnej akadémie. Bude to unikát na spôsob Barcelony, v Európe sa tomu vyrovná iba málokto, ak vôbec.

Otázka kola: Zamotá Ružomberok pohárový boj?
Ak Liptáci zabodujú proti Slovanu, poriadne strpčia situáciu tretej Žiline, ktorej mladý tím bude mať ešte pred sebou zápas proti Dunajskej Strede. Ružomberok má na to, aby v závere sezóny strhol pohárovú bitku na svoju stranu, musí však bodovať aj v zápasoch, v ktorých nie je vyslovene favoritom.