Preview: Derby na Slovane, ďalší šláger v MOL aréne

Preview: Derby na Slovane, ďalší šláger v MOL aréne

Pozvánka na zápasy 22. kola Fortuna ligy.

Slovan - Trnava (sobota, 17.00, VOYO, TV DAJTO) 

Najväčšie slovenské derby bude čerešničkou na torte posledného kola základnej časti, Slovan privíta rivala z Trnavy. Zápas prvého s druhým tímom tabuľky je krásnym vyvrcholením úvodných dvadsiatichdvoch kôl a zároveň veľa napovie o tom, či Spartak môže mať majstrovské ambície. Jedenásť kôl pred koncom stráca na obhajcu titulu osem bodov, v nadstavbe sa stretnú ešte dvakrát. Sme zvedaví, ako zareaguje tréner Weiss na výkon proti Pohroniu, kde by v polčase najradšej prestriedal všetkých jedenásť hráčov a po zápase bol smerom k svojmu tímu (opäť) veľmi kritický. Veľmi dôležité bude obojstranne krotiť emócie a udržať zápas v rovine, ktorá dá zabudnúť na škandál z Trnavy v prvom vzájomnom dueli.

Dunajská Streda - Žilina (sobota, 17.00, VOYO, NOVA SPORT) 

Zápas pravdy na záver základnej časti, bitka mužstiev, ktoré po dvadsaťjeden odohraných kolách spokojnosťou vôbec nežiaria a veria v silný finiš, aby si svoju pozíciu vylepšili. Internacionálny DAC je na štvrtom mieste a preskočiť potrebuje o päť bodov lepší Ružomberok, aj tak však nebude na pozícii, o akej fanúšikovia pred sezónou snívali. Mladý žilinský tím je piaty, iba o bod pred Sereďou a so stratou troch za sobotňajším súperom, a tak má skvelú šancu v tabuľke ho dostihnúť. DAC nevyhral už štyri zápasy v sérii, Žilina zabrala v poslednej chvíli, keď zdolala Michalovce a zabezpečila si skupinu o titul. Svojho konkurenta v boji o pohárovú Európu ale šošoni zdolali iba raz za posledných sedemnásť vzájomných zápasov!

Michalovce - Senica (sobota, 17.00, VOYO) 

Minulotýždňové zápasy o pokojnú jar, ktorú by zaručilo umiestnenie v prvej šestke, ani jeden z aktérov nezvládol a obaja tak budú v prvom rade bojovať o udržanie, teoreticky ešte o siedmu priečku. K nej majú Michalovce aj Senica bližšie, v najbližších dueloch však potrebujú nazbierať najmä dostatok bodov na to, aby sa definitívne odtrhli od najspodnejších priečok a mohli súťažný ročník dohrať v psychickej a hernej pohode. Aj preto bude zápas v srdci Zemplína dôležitý a ako súboj tabuľkových susedov šesťbodový. Veľa môže napovedať o tom, kto vyzve favorizovaný Trenčín v boji o siedme miesto.

Ružomberok - Pohronie (sobota, 17.00, VOYO) 

Veľká škoda prehry v derby s Liptovským Mikulášom, v ktorom „Ruža“ viedla 2:0, ale napokon s rivalom neukoristila ani bod. Sama si tak skomplikovala situáciu v boji o tretie miesto, po úspechu hladná dvojica DAC - Žilina sa totiž hotuje využiť každé zbytočné zaváhanie Struhárovho tímu. Rovnako o sľubné vedenie prišlo aj Pohronie, tam to bolo dokonca ešte tvrdšie, keď nad Slovanom viedlo v polčase 3:0, aby napokon prehralo 3:4. Chudobnému aj z hrnca vykypí a Žiarčania klapli naprázdno, čo znamená už deväťbodovú stratu na jedenásty ViOn. V Ružomberku sa im podarilo vyhrať na prvý pokus ako nováčikovi v roku 2019, v ďalších troch zápasoch pod Čebraťom však získali len jeden bod.

Sereď - Zlaté Moravce (sobota, 17.00, VOYO) 

Cieľ číslo jeden splnený, Sereď si zahrá medzi fortunaligovou elitou. Zápasy na pekných štadiónoch, silní súperi a boj o pohárovú Európu, to je úplne iná jar, než aká by čakala na „cukrovinkárov“ v spodnej šestke. Posledný zápas základnej časti je zároveň pre Jarábkov tím poslednou možnosťou vyzvať súpera „zdola“, Sereď už viackrát do konca sezóny favoritom nebude. ViOn ale pred týždňom zdolal silný DAC 2:0 a rozhodne si trúfa opäť, keď už utiekol Pohroniu, nech preskočí aj Liptovský Mikuláš. Z oboch pohľadov pôjde o veľmi zaujímavý zápas.

Trenčín - Liptovský Mikuláš (sobota, 17.00, VOYO) 

Trenčania sa do skupiny o titul neprehupli, a tak je ich psou povinnosťou skončiť na siedmom mieste a v spodnej šestke poraziť všetko, čo im príde do cesty. Niežeby sme AS prehnane glorifikovali, ale silou a kvalitou kádra je predsa len inde, než väčšina súperov v skupine o záchranu, kam sa prepadol. Domáci zápas s nováčikom z Liptovského Mikuláša je zároveň skvelou šancou na odvetu, veď v Poprade, kde Liptáci hrajú svoje domáce duely, prehral AS 1:2. Nabudení sú aj hostia, tí nepoznajú trpkosť prehry už v štyroch zápasoch po sebe a ak pridajú čo i len bodík z Trenčína, budú spokojní.