​V Žiari posledný proti prvému, na Liptove derby

​V Žiari posledný proti prvému, na Liptove derby

Pozvánka na zápasy 21. kola Fortuna ligy.

Zlaté Moravce – Dunajská Streda (piatok, 17.00, VOYO, Nova Sport) 

V piatkovej predohrávke sa Zlatomoravčania pokúsia odraziť od jedenástej priečky a na domácom štadióne prekvapiť Dunajskú Stredu. Problémom ale je, že v posledných šiestich zápasoch pri Žitave sa vždy z výhry radoval DAC. Aj v jesennom domácom dueli bol favorit lepší a vyhral 4:2. Hoci zimné sústredenie v Turecku Dunajskostredčanom výsledkovo nevyšlo, do jari vstúpili remízou na pôde silnej Trnavy a v piatok chcú aj prvú výhru v novom roku, aby mali stále dobrú šancu ohroziť tretiu pozíciu Ružomberka.

Liptovský Mikuláš – Ružomberok (sobota, 15.00, VOYO) 

Liptovské derby v Poprade, škoda, že na neutrálnom štadióne, ktorý je prechodným domovom nováčika. Mikulášania trikrát po sebe remizovali, vďaka čomu sa však dostali pred ViOn a sú na desiatom mieste, ktoré im určite vyhovuje. Ružomberok je aj v úvode jari príjemným prekvapením, poctivá práca MFK sa vypláca na všetkých frontoch a odmenou je tretia priečka. Aj v derby je „Ruža“ favoritom a ak svoju kvalitu potvrdí, zostane na pohárovej pozícii s veľkým náskokom pred DAC.

Pohronie – Slovan (sobota, 15.00, VOYO) 

Súboj posledného s prvým má jasného favorita v tíme Slovana, o tom niet debát. Belasí vstúpili do jari pohodlnou výhrou 5:0 nad Senicou, naopak, Žiarčania prehĺbili trápenie a v Trenčíne prehrali 0:3. Naďalej tak platí, že z dvadsiatich duelov vyhrali iba dva, a to je žalostne málo. V drese Slovana sa predstavili aj nové posily Barsegjan a Šaponjič, druhý menovaný si už aj buduje sebavedomie streleným gólom a je ťažké si predstaviť, že niečo podobné nebude chcieť zopakovať aj proti Pohroniu.

Trnava – Trenčín (sobota, 15.00, VOYO) 

Z klubov, ktoré stále lavírujú na hrane hornej šestky, má Trenčínu azda najhoršiu situáciu. Nielenže je na ôsmom mieste a na Senicu či Sereď sa pozerá zdola, ale zároveň v sobotu cestuje na štadión druhej Trnavy. A ako dobre vieme, Spartak doma dvakrát po sebe len tak body nepúšťa. V ťažkom súboji s DAC remizoval 1:1, Trenčanov chcem nepochybne zdolať a držať sa na dostrel od prvého Slovana. AS sa snaží napraviť zbabraný záver jesene, musí však byť stopercentný a mať aj šťastie, aby ešte prekĺzol do skupiny o titul.

Žilina – Michalovce (sobota, 15.00, VOYO) 

Päťgólový debakel od Ružomberka už Žilinčania azda v týždni rozdýchali a pod Dubňom sa pokúsia napraviť si reputáciu proti Michalovciam. Východniari nezvládli dôležitý zápas so Sereďou a ani v ich kabíne teda nie je veľa dôvodov na radosť, keďže si možno nechali ujsť prvú šestku pomedzi prsty. Zvrátiť osud však ešte môžu, no vyhrajú v Žiline? V marci 2016 sa im to podarilo, nič nie je nemožné.

Senica – Sereď (nedeľa, 17.00, VOYO, DAJTO) 

Po facke od Slovana privíta po prvej šestke túžiaca Senica súpera zo Serede. Hostia pred týždňom vyhrali v Michalovciach a preskočili Záhorákov práve na šiestej priečke. Ak sa im podarí husársky kúsok zopakovať, budú už viac ako jednou nohou v skupine o titul. Tlak cítia obaja aktéri nedeľňajšieho zápasu, obom ide o splnenie veľkého cieľa, hoci najmä v prípade Seničanov s tým pred sezónou rátal málokto. Kto sa s neľahkou situáciou lepšie vysporiada?