Ružomberok o priblíženie sa k Európe, šesťbodový súboj ViOnu so Senicou

Ružomberok o priblíženie sa k Európe, šesťbodový súboj ViOnu so Senicou

Pozvánka na zápasy 1. kola nadstavbovej časti Fortuna ligy.

Skupina o titul

Sereď - Slovan (sobota, 15.30)
Pre tieto chvíle sa hrá futbal, myslia si Seredčania, ktorí ako nováčik privítajú v Nitre už druhýkrát v krátkom časovom slede Slovan. V závere februára uspeli belasí po góle kanoniera Šporara iba tesne 1:0. V sobotu bude už Sereď bez akéhokoľvek tlaku a môže si užiť jar medzi najlepšími tímami našej ligy. Slovan má na čele tabuľky takisto veľkú pohodu podoprenú štrnásťbodovým náskokom pred druhou Žilinou i treťou Dunajskou Stredou a popri honbe za titulom sa môže zaoberať aj otázkami o prekonaní niekoľkých fortunaligových rekordov.

Žilina - Michalovce (sobota, 17.00)
Domácim ide o druhé miesto, hostia už dávno prekročili svoj tieň a môžu hrať s ľahkosťou. Uvidíme zápas dvoch tímov vyznávajúcich ofenzívny futbal. Zemplínčania dokázali Žilinu už neraz prekvapiť, naposledy v októbri na jej štadióne remizovali 2:2. Ani jeden z tímov na jar ešte neprehral, čo je prísľubom jedného zo šlágrov víkendu. Pikantnú príchuť tomuto duelu dodáva aj žreb semifinále Slovnaft Cupu, ktorý tieto dve mužstvá spojil aj v boji o postup do finále pohárovej súťaže.

Dunajská Streda - Ružomberok (nedeľa, 15.00)
Ak sa boj o titul zdá Dunajskej Strede vzdialený, tak minimálne bitka o druhé miesto naberá poriadne grády. So Žilinou sú futbalisti DAC v tabuľke bok po boku, tretí Ružomberok na nich stráca osem bodov. Keďže sa všetci súperi stretnú ešte dvakrát, reálny je naozaj každý scenár, a preto v nedeľňajšom zápase pôjde o veľa. Brankár "Ruže" Matúš Macík neinkasoval už v štyroch zápasoch po sebe, no keďže spoluhráči vpredu mu nepomohli, Liptáci v ostatných dvoch dueloch iba bezgólovo remizovali. DAC dvakrát po sebe zvíťazil, ale skvelú jesennú formu ešte nemá, a aj preto Ružomberok môže veriť v bodový zisk.

  

Skupina o udržanie sa

Podbrezová - Nitra (sobota, 17.00)
Železiari, ktorých počas týždňa posilnil útočník Filip Hlohovský, to so záchranou myslia smrteľne vážne a podľa papierových prognóz by s ňou nemali mať problém. Do cesty im vstúpila Nitra. Pod Zoborom po pohárovom fiasku so Senicou poslali trénera Galáda na dovolenku do konca mesiaca, mužstvo zatiaľ povedie jeho asistent Michal Kuruc. Nitra je v kríze, a preto bude doma favoritom Podbrezová, ktorá sa v prípade víťazstva dotiahne už iba na dvojbodový rozdiel od svojho súpera.

Trenčín - Trnava (sobota, 17.00)
V skupine o udržanie sa si to hneď v prvom kole rozdajú dvaja ašpiranti na siedme miesto, ktoré ešte môže znamenať boj o pohárovú Európu. Samozrejme, Nitra je v tabuľke pred Trnavou aj Trenčínom, no práve pre tieto kluby je neúčasť medzi šestkou najlepších malou športovou tragédiou. Trenčín hrá ako zo zlého sna, naposledy inkasoval v Michalovciach štvorku a ak bude pokračovať v nastolenom trende, nie sú vylúčené ani záchranárske povinnosti. Trnava sa, naopak, už prebúdza, hoci posledné dva zápasy prehrala. Na pozitívnu vlnu sa vrátila, aj keď vydretým, pohárovým víťazstvom v Košiciach.

Zlaté Moravce - Senica (sobota, 17.00)
Šesťbodový duel ako remeň! Posledné Zlaté Moravce vyzvú jedenástu Senicu a uvidíme jeden zo zápasov, ktoré rozhodujú o záchrane vo Fortuna lige. Oba tímy majú takmer identické skóre a sú na chvoste tabuľky v mnohých ukazovateľoch. Senica sa herne preberá, hoci ligové výsledky ešte neprichádzajú. V prospech ViOnu hrá domáce prostredie, v ktorom získal všetkých štrnásť bodov. Každopádne, táto bitka je absolútne otvorená a stojí za to sledovať, ako dopadne.

  

Šláger kola: Dunajská Streda - Ružomberok
V MOL Aréne hrá tretí so štvrtým a je to teda jeden z priamych súbojov o miestenku v pohárovej Európe. DAC má predovšetkým výborný útok, Ružomberok sa hrdí skvelou defenzívou. Bude to domáce dobýjanie brány Liptákov?

Otázka kola: Potrápi nováčik aj lídra tabuľky?
Po triumfe nad majstrom z Trnavy nastúpi Sereď proti prvému Slovanu. V eufórii hrajúci nováčik si trúfa na prekvapenie, veď Slovan ešte v sezóne ani raz neprehral. Zrodí sa na nitrianskom štadióne nečakaný výsledok?

Očakávanie kola: Vráti sa ViOn pred Senicu?
Zlatým Moravciam sa na chvoste tabuľky určite nechce byť a v sobotu majú ideálnu šancu dostať sa zo šlamastiky. Doma hrajú s najväčším a možno napokon aj jediným rivalom v boji o udržanie sa a povinnosť im jednoznačne velí zvíťaziť. Ako sa tím trénera Praženicu vysporiada s tlakom?