Súboj z hornej šestky v Žiline, Trnava musí zabrať

Súboj z hornej šestky v Žiline, Trnava musí zabrať

Pozvánka na zápasy 11. kola Fortuna ligy.

Ružomberok – Nitra (sobota, 16.00)
Stále iba jedinú prehru proti Slovanu má na konte Ružomberok a nehral už iba proti Nitre. Proti zverencom Ivana Galáda nastúpi mužstvo Davida Holoubeka na domácom trávniku, čo posilňuje jeho pozíciu favorita. Nitra na Liptove v tomto storočí ešte nevyhrala, čo by pre ňu mohla byť zaujímavá motivácia. Po prehre so Sereďou potrebuje získať aspoň cenný bod, aby bola čo najbližšie pozíciám v hornej šestke.

Slovan – Senica (sobota, 17.00)
Osem z desiatich zápasov vyhral Slovan a stále ešte vo Fortuna lige nenašiel premožiteľa. Belasí v sobotu vyzvú Senicu, ktorá je v tabuľke predposledná a vyhrala zatiaľ iba raz. Favorit je teda absolútne jasný a čokoľvek iné než výhra domácich by bolo veľkým prekvapením. Záhoráci doposiaľ strelili iba šesť gólov a ťahajú nepríjemnú sériu štyroch prehier. Naposledy však poriadne trápili Dunajskú Stredu. Uvidíme, či si z toho slovanisti zobrali ponaučenie. Seničania v minulosti dokázali nad belasými aj víťaziť, to však mali úplne iný tím.

Trenčín – Michalovce (sobota, 17.00)
Dve prehry v rade nie sú pre Trenčín bežnou bilanciou a hráči spod Čákovho hradu, ktorí sú v myjavskom exile, to musia čo najskôr zmeniť. Kedy, ak nie proti posledným Michalovciam, hovoria si určite fanúšikovia AS, no aktéri na ihrisku sa musia mať na pozore. Zemplínčania dokážu hrať vyrovnanú partiu s kýmkoľvek, hoci často zbytočne strácajú body.

Žilina – Podbrezová (sobota, 17.00)
Železiari sú zatiaľ príjemným prekvapením jesennej časti a v Žiline zabojujú o druhý skalp ligového favorita v priebehu dvoch kôl. Po tom, ako zdolali silný Trenčín, im nepochybne narástlo herné sebavedomie, no pod Dubňom sa očakáva predsa len úplne iný zápas proti rozbehnutým domácim, ktorí vyhrali posledné tri duely a v tabuľke sú už tretí.

Dunajská Streda – Zlaté Moravce (sobota, 18.00)
Po zápase s ViOnom by mal tréner DAC Peter Hyballa osvetliť detaily nezhôd s Erikom Pačindom, ešte predtým si však fanúšikovia v MOL Aréne  chcú vychutnať ďalšiu jazdu svojich miláčikov za trojbodovým ziskom. Zlaté Moravce v Dunajskej Strede nevyhrali už viac ako päť rokov a aj v sobotu bude veľkým favoritom domáci tím. ViOn navyše v ostatných štyroch zápasoch získal iba jediný bod a v tomto kalendárnom roku prehral vonku všetkých 11 stretnutí.

Trnava – Sereď (nedeľa, 17.00)
Po ďalšom veľkom európskom zážitku v Istanbule sa musia Trnavčania znova preorientovať na Fortuna ligu, Fenerbahce v ich kalendári strieda Sereď. Nehľadiac na meno súpera sa Spartak potrebuje namotivovať na maximum, veď v ligovej tabuľke je až na deviatom mieste a z desiatich duelov vyhral iba dva. Chudobná bilancia obhajcu titulu, ktorý bude mať problémy s bojom o prvú šestku. Tri body proti Seredi sú tak pre domácich povinnosťou nehľadiac na únavu či rotáciu.

  

Šláger kola: Žilina – Podbrezová
Vzhľadom na tabuľkové postavenia víkendových súperov desiate kolo neponúka výrazný šláger. Podbrezová si však určite zaslúži rešpekt za doterajšie výkony a keďže hrá na trávniku silnej Žiliny, práve tento zápas sme vybrali ako najpútavejší v najbližších dvoch dňoch.

Otázka kola: Presadia sa slovenskí strelci?
Iba Tomáš Vestenický so šiestimi gólmi a Dávid Leško s piatimi sú slovenskými zástupcami v najlepšej desiatke kanonierov Fortuna ligy. Dostane sa medzi zvyšnú osmičku legionárov po víkende ďalší Slovák? Erik Pačinda je suspendovaný, no Róbert Boženík či Michal Škvarka by to mohli zvládnuť.

Očakávanie kola: Zarotuje Radoslav Látal zostavu?
Dovolí si tréner Trnavy ďalšiu rotáciu a odohrá ligový zápas s hráčmi z lavičky? Alebo po náročnom dueli s Fenerbahce vyžmýka svoje hviezdy aj v nedeľu, keďže jeho tím už urgentne potrebuje fortunaligové víťazstvo?