Gal Andrezly: Trafil som to ideálne

Gal Andrezly: Trafil som to ideálne

Peter Gal Andrezly o svojom góle mesiaca, ale aj príprave pod vedením nového trénera i svojej budúcnosti.

Hneď na úvod sa nakrátko vrátime k uplynulej sezóne. Gratulujeme, váš presný zásah v play off proti Trenčínu sa stal Gólom mesiaca máj vo Fortuna lige!
Ďakujem pekne, veľmi ma toto ocenenie potešilo. Anketu som registroval, kamaráti ma oboznámili s mojou nomináciou a viem, že mi aj posielali hlasy. O víťazstve ma napokon informovala mama, ktorá mi volala. Je však škoda, že ani môj gól nepomohol mužstvu k postupu do finále play off o pohárovú Európu.

Nie často strieľate góly spoza šestnástky, je ten májový o to cennejší?
Áno, bol to pekný gól. Loptu som ideálne vystihol, skočila mi a napadlo mi, že ak to trafím podľa predstáv, mohlo by to vyjsť...

Pozrime sa možno aj za hranice Slovenska. Ktorý gól je pre vás najkrajší na svete?
Takto narýchlo si spomeniem na dva kúsky, nožničky Garetha Balea vo finále Ligy majstrov a krásny priamy kop Cristiana Ronalda ešte v drese Manchestru United v zápase s Portsmouthom. Lopta mala nevídanú trajektóriu.

Kormidlo ružomberského tímu prevzal český tréner David Holoubek. Aká je príprava pod jeho vedením?
Zatiaľ je to fajn, navzájom sa oboznamujeme s realizačným tímom aj spôsobmi tréningov. Je to však celé vždy v pohybe a s loptou, čo sa mi páči.

Dá sa už dnes povedať, čo bude zásadne rozdielne v porovnaní s érou Norberta Hrnčára?
Na to je ešte priskoro, prakticky po jedinom prípravnom zápase nemožno hodnotiť zmeny. Počkajme si.

Pred rokom ste v lete hrali Európsku ligu, tento raz sa vám ju nepodarilo vybojovať. Bude o to dôležitejší začiatok ligovej sezóny, ktorý vám minulé leto nevyšiel?
Samozrejme, začiatok sezóny je mimoriadne dôležitý a my veľmi chceme vyhrať úvodné zápasy a správne sa naštartovať. Ktovie, možno sa znova prebojujeme aj do pohárov. Uvidíme, či sa v lete mužstvo ešte posilní, no aj keby nie, na víťazných ambíciách sa nič nezmení.

O vás sa dlhodobo hovorí ako o zaujímavom prestupovom artikli, začnete teda sezónu vôbec v Ružomberku?
Malo by to tak byť. Už mi volalo pár manažérov, ale žiadna konkrétna ponuka neprišla a ja som v Ružomberku spokojný, takže zrejme tu budem pôsobiť aj naďalej.

Celá futbalová planéta sleduje svetový šampionát v Rusku. Koľko zápasov stíhate vidieť vy počas prípravného obdobia?
Vždy si pozriem večerný zápas a keď sa podarí, tak medzi tréningovými jednotkami aj ten popoludňajší.

Mnohí favoriti počas prvého kola zaváhali, patrili medzi nich aj tí vaši?
Fandím Argentíne kvôli Lionelovi Messimu, takže ich zaváhanie ma mrzelo, ale sympatické mi je aj Portugalsko, a to hralo proti Španielom fantasticky. Každopádne, nejaký veľmi obľúbený tím tam nemám, turnaj sledujem ako celok.

Novinkou na turnaji je systém VAR (videoasistent rozhodcu). Ako sa vám páči jeho vplyv na zápasy a s tým spojený vyšší počet pokutových kopov a možno aj menej kontroverzií?
Je to super, padá viac gólov a útočníci to možno budú mať o niečo jednoduchšie. Som rád, že sa to zaviedlo a teším sa na moment, keď budeme mať podobnú novinku napríklad aj na Slovensku!