Hroššo: Zlatý bod

Hroššo: Zlatý bod

Nitra si odviezla bod z Dunajskej Stredy predovšetkým vďaka brankárovi Lukášovi Hroššovi.

Na Žitnom ostrove sa zrodila bezgólová remíza. Pre Lukáša Hrošša, ktorý stojí za najlepšou defenzívou súťaže, to bolo jedenáste čisté konto v tejto fortunaligovej sezóne. „Som rád, keď môžem pomôcť tímu. V zápase som sa nenudil, mal som niekoľko zákrokov. Súper si vytvoril viac šancí ako my. Myslím si však, že to bol vyrovnaný zápas. Domácich hnali dopredu fanúšikovia, na svojom štadióne sú silní. Bod je pre nás zlatý,“ hodnotil  stretnutie nitriansky gólman.

Dunajskostredčania svoju aktivitu na gól nepretavili. Viacero dobrých príležitostí mal kapitán tímu Marin Ljubičič. „Niečo nám v koncovke chýbalo. Neviem, čo to bolo. Asi to, že sme nešli až tak dravo za víťazstvom,“ hľadal príčiny chorvátsky líder DAC. „Vedeli sme, že Nitra príde predovšetkým brániť a vyrážať do protiútokov. Hrá tak stále. Gratulujem jej k výsledku. Pre nás je to strata, no aj takéto zápasy sú.“

Nitra má za sebou remízový november. Body si podelila so Zlatými Moravcami, Senicou a teraz aj s Dunajskou Stredou. Z ostatných deviatich duelov vyhral nováčik iba jediný – nad Prešovom. Napriek tomu sa stále drží na chvoste hornej šestky. „Niekto to vidí tak, že nám na päty šliapu Trenčania, my sa však na to pozeráme inak. Od druhého miesta nás delia iba tri body a to je pozitívne. Nezaujíma nás to, čo sa deje pod nami, dôležité je pozerať sa pred seba,“ dodal Lukáš Hroššo.