Konečne spoznali druhú stranu

Konečne spoznali druhú stranu

Brankár Nitry Lukáš Hroššo je stále nadšený zo skvelého obratu v Trnave, kde jeho tím zvíťazil 3:2.

Ako chutí s odstupom troch dní víťazstvo v Trnave vybojované fantastickým záverom?
Stále výborne! Konečne sme aj my spoznali druhú stranu, tú pozitívnu. Doposiaľ sme v záveroch zápasov inkasovali zbytočné góly a strácali body,  ale tento raz bolo šťastie na našej strane a podaril sa nám parádny obrat. Išli sme mu však naproti, a to je dôležité. Potrebovali sme takýto zápas a sme radi, že prišiel.

Tréner Ivan Galád vyzdvihol strelca víťazného gólu Jaroslava Machovca, vraj nik iný si viac nezaslúžil skórovať ako práve on. Súhlasíte?
Áno, Jaro nedostával toľko príležitostí, vždy si však na tú svoju počkal a odovzdal pre tím maximum aj z pozície žolíka. Tento gól je pre neho obrovským zadosťučinením.

Vnímali ste v kabíne dlhočizné série bez víťazstva proti Trnave? Na jej štadióne ste naposledy uspeli pred viac ako šiestimi rokmi, doma pred štyrmi...
Mladší hráči si to už ani nepamätajú. My starší vieme, ako ťažko sa s Trnavou vždy hralo a ešte ťažšie vyhrávalo. Veľmi dobre si pamätám zápas spred roka, keď sme ešte pár minút pred koncom viedli, Trnavčania však dvoma gólmi otočili skóre, víťazný strelil v 94. minúte Ivan Hladík. Teraz sa nám to vrátilo.

Štyri mužstvá majú v tabuľke Fortuna ligy po osemnásť bodov, ďalšie dve sú takisto aktívne v hre o umiestnenie v prvej šestke. Naberajú posledné jesenné kolá správny podtón športovej drámy?
Určite áno, všetko sú to vyrovnané mužstvá a každý má šancu splniť si sen o hornej šestke. Minulý rok nám to ušlo o chlp, tentokrát by sme už radi uspeli. A najlepšie by bolo nenechávať si to na poslednú chvíľu, ale vyhrávať zápas za zápasom a mať istotu o niečo skôr.

V sobotu hráte proti Senici a pre zmenu budete miernym favoritom. Vyhovuje vám táto pozícia?
Favoritom asi budeme, ale naozaj iba miernym, azda len vďaka domácemu prostrediu. Bude to iný zápas ako v Trnave, ale Senica sa v poslednom čase výrazne dvíha. Po ťažkom lete, keď dávala dokopy nový káder, sa jej hráči spoznali a zohrali a sú nepríjemným súperom, o čom svedčí napríklad aj ich pohárové vyradenie Dunajskej Stredy. Verím však, že budeme mať navrch.

Vy osobne už poznáte senických strelcov?
Oni majú ofenzívne mužstvo, tam si treba dávať pozor naozaj na každého hráča. Možno smerom dozadu sa dá nájsť slabina, ale vpredu sú nebezpeční viacerí a budeme mať určite dosť práce, aby sme si napokon udržali vytúženú nulu a nejaký gól alebo dva strelili.