Ružomberok o cenné body v MOL aréne, Kocianov debut proti Pohroniu

Ružomberok o cenné body v MOL aréne, Kocianov debut proti Pohroniu

Pozvánka na zápasy 9. kola nadstavbovej časti Fortuna ligy.

Skupina o titul:

Sereď - Slovan (sobota, 17.00) - VOYO

Po prehranom pohárovom finále chcú hráči Slovana určite potešiť svojich fanúšikov aspoň ďalšími tromi fortunaligovými bodmi v zápase proti Seredi. Už s dávnou istotou titulu možno nebudú mať takú motiváciu ako by si predstavovali, no pohárové leto sa blíži a stratu formy si nemôžu dovoliť riskovať. Seredčania na piatej priečke nemajú čo stratiť a proti favoritovi sa určite budú chcieť herne vytiahnuť. Aj preto očakávame obojstranne otvorený futbal. Všetkých doterajších jedenásť vzájomných duelov vyhrali hráči Slovana.

Žilina - Trnava (sobota, 17.00)- VOYO

Šošoni sa už sústredia na blížiace sa playoff o Konferenčnú ligu, Spartak zas po pohárovom triumfe určite vyskúša zaútočiť na poslednú chvíľu na druhé miesto Ružomberka. Ak to hráči bílích andelov s oslavami neprehnali, v Žiline budú mať vyššiu motiváciu než domáci, a preto sa predovšetkým od nich očakáva útok na tri body. Žilinčania kráčajú od úvodu roka od desiatich k piatim, na pocit víťazstva už dávno zabudli. Stále však môžu postúpiť do pohárovej Európy, akurát je najvyšší čas načasovať formu na najbližšie obdobie.

Dunajská Streda - Ružomberok (nedeľa, 20.00) - DajTo

Vďaka siedmim bodom z ostatných troch zápasov má DAC istotu štvrtého miesta a playoff o Konferenčnú ligu tak odohrá v domácom prostredí. Posledné dva zápasy nadstavbovej časti môžu byť pre tím trénera Janeira posezónnym výklusom a zároveň prípravou na rozhodujúce dva duely. Liptáci pre zmenu ešte potrebujú bojovať naplno. Pre nich sa sezóna o týždeň skončí a ak chcú skončiť na fantastickom druhom mieste, nemôžu vypustiť ani minútu. Hoci za bežných okolností by na Žitnom ostrove nehrali v role favorita, plný bodový zisk sa vzhľadom na posezónne ciele očakáva predovšetkým od nich. Zvládnu to v neľahkom dueli?

Skupina o udržanie:

Michalovce - Liptovský Mikuláš (piatok, 20.00) - NovaSport, VOYO

Domácu rozlúčku so sezónou absolvujú Zemplínčania proti Liptovskému Mikulášu. V poslednom kole hrajú s Trenčínom a ak by sa zázrakom dostali do playoff, odohrali by oba duely na ihriskách súperov. Aktuálne sú na ôsmom mieste a Liptovský Mikuláš je ako nováčik tesne pod nimi, čiže vo vzájomnom súboji pôjde s veľkou pravdepodobnosťou aj o konečné umiestnenie. Obaja aktéri môžu hrať bez tlaku. Možno Igor Žofčák gólom opäť vylepší svoj rekord ako najstarší fortunaligový strelec, možno Liptáci dajú šancu hráčom, ktorí si v premiérovej sezóne medzi elitou zahrali menej, alebo s nimi rátajú pre ďalší ročník. V srdci Zemplína je všetko otvorené, favoritom sú však domáci futbalisti.

Senica - Trenčín (sobota, 17.00) - VOYO

Trenčania so snahou o definitívu siedmej priečky zavítajú do Senice. Káder súpera nepoznajú, uvidíme, s čím opäť trápiaci sa Záhoráci vyrukujú. Určite to však bude mladý tím, oproti hosťom omnoho menej skúsený, čo nahráva do karát futbalistom AS. Tí túžia po veľkom prekvapení v playoff, na ktoré sa pripravujú dobrými výkonmi aj keď so slabšími súpermi v skupine o udržanie. Sledovať tie budeme trenčiansku hviezdu Jakuba Kadáka, ktorý má s trinástimi gólmi štvorgólový náskok na čele tabuľky strelcov a ak sa mu podarí skórovať aj na Záhorí, už len zázrak ho oberie o nečakanú korunu.

Zlaté Moravce - Pohronie (sobota, 17.00) - VOYO

Už pod vedením nového trénera Jána Kociana vstúpi domáci ViOn do boja proti poslednému Pohroniu. Na Zlatomoravčanov čaká baráž, na ktorú as potrebujú svedomito pripraviť a tréner Kocian má pramálo času na to, aby prípadne vštepil mužstvu čosi nové zo svojho portfólia. Aj preto je pre nich duel so Žiarčanmi vážnym zápasom, hoci na prvý pohľad v ňom o nič nejde. To však platí akurát pre hostí, tí sa s ligou minimálne na rok rozlúčia, no určite by to radi spravili s o čosi krajšou bilanciou, než len dvoma víťazstvami.