Ustrážia Nitrania Boženíka?

Ustrážia Nitrania Boženíka?

Pozvánka na zápasy 16. kola Fortuna ligy.

Michalovce - Dunajská Streda (sobota, 14.00)
Po debakli v Senici Zemplínčania nečakane odvolali trénera Antona Šoltisa a proti DAC tak povedie mužstvo jeho asistent Jozef Majoroš. Fortunaligová premiéra na poste hlavného kouča bude pre neho poriadnym krstom ohňom, veď do Michaloviec zavíta druhý tím tabuľky, ktorý má navyše výbornú formu. Dunajská Streda však prišla o zraneného špílmachra Zsolta Kalmára, čo určite trochu otupí jej ofenzívne ostrohy.

Nitra - Žilina (sobota, 14.00)
Najtesnejšie víťazstvá 1:0 nad Trnavou aj Sereďou vliali Nitranom novú nádej a vrátili ich do hry o zaujímavejšie priečky než je jedenásta, na ktorej sa práve nachádzajú. Lenže v sobotu hrajú so Žilinou, a tá musí po dvoch prehrách skladať reparát. Šošoni majú na hrote reprezentačného strelca Boženíka, ktorý sa potrebuje chytiť už aj vo Fortuna lige a po góloch do siete Chorvátska a Azerbajdžanu sa od neho nič iné ani neočakáva. Ak sa rozbehne, Nitra bude mať problém, no domáci určite rovnako cielia na plný bodový zisk a posun na desiate miesto.

Pohronie - Zlaté Moravce (sobota, 14.00)
Ani po štyroch zápasoch na lavičke Pohronia nepozná tréner Mikuláš Radványi chuť bodového zisku a nováčik sa topí stále hlbšie na poslednom mieste tabuľky. Chudobných sedem bodov na konte a už šesťbodová strata na Nitru sú alarmujúcou bilanciou, ktorú potrebuje urýchlene zmeniť. V Žiari nad Hronom sa v sobotu predstavia Zlaté Moravce, šiesty tím tabuľky, ktorý síce už nepodáva výkony ako v úvode sezóny, ale stále sa drží veľmi sympaticky. Ak ViOn potvrdí vyššiu kvalitu aj tabuľkové postavenie, zostane v hornej polovici, čo je pre tím Karola Praženicu kľúčové.

Trenčín - Trnava (sobota, 14.00)
Priamy súboj adeptov na prvú šestku, v ktorej sa prakticky bojuje už len o zostávajúce tri priečky. Trnava je piata, Trenčín ôsmy, v prípade víťazstva by však súpera dobehol. Na žilinskej umelej tráve to Trenčania vedia roztočiť, veď tam zdolali aj MŠK, a preto si oprávnene trúfajú aj proti Spartaku. Ten po sérii prehier vďaka skvelému obratu z 0:2 na 3:2 zdolal Pohronie a hráči veria, že to najhoršie majú už za sebou. Potvrdia to v neľahkom sobotňajšom zápase?

Ružomberok - Senica (sobota, 15.00)
Počas famóznej šnúry piatich víťazstiev na ihriskách súperov túžia Ružomberčania zabrať naplno aj pred vlastnými fanúšikmi, kde naposledy vyhrali ešte v 1. kole. Záhoráci si naposledy pochutnali na Michalovciach pri domácom víťazstve 4:0, na výhru nad Liptákmi však čakajú od októbra 2015. "Ruža" stráca stále až sedem bodov na prvú trojku a prioritou je preto zrejme udržanie sa na súčasnej štvrtej pozícii. Po víťazstve v Žiline sú jej hráči určite zdravo sebavedomí aj pred ďalším zápasom. Potvrdí mladý tím Jána Haspru rolu favorita?

Slovan - Sereď (sobota, 16.00)
Veľmi ťažkú úlohu majú pred sebou Seredčania, v sobotu sa predstavia na Tehelnom poli proti suverénnemu Slovanu. V boji o hornú šestku zrejme s bodmi z ihriska majstra nerátajú, no neboli by to praví športovci, ak by sa o ne nechceli aspoň pobiť. Belasí vyhrali štyri zápasy v sérii a z doterajších pätnástich prehrali iba jediný. Na čele tabuľky majú šesťbodový náskok pred Dunajskou Stredou, Sereď navyše zdolali vo všetkých piatich doterajších vzájomných zápasoch s celkovým skóre 14:3.

  

Šláger kola: Trenčín - Trnava
Oba tímy sú dlhodobo adeptmi na európske miestenky, hoci si prešli aj ťažkými sezónami a nie každá sa skončila úspechom. Práve preto sú však tento rok hladní, zvlášť Trenčania, ktorí potrebujú vyhrať o to viac, že zatiaľ figurujú v spodnej polovici tabuľky.

Otázka kola: Ustrážia obrancovia Nitry reprezentačného strelca?
Vyzerá to tak, že čerstvý dvadsiatnik Róbert Boženík je najlepším slovenským stredným útočníkom. Opäť s veľkým sebavedomím po dvoch góloch v národnom drese nastúpi do zápasu proti Nitre a na reprezentačnú formu potrebuje nadviazať aj v našej lige. Podarí sa mu to?

Očakávanie kola: Oživí Majoroš Michalovce?
Nie je to u najvýchodnejšieho fortunaligistu radikálna zmena, keď trénera Šoltisa nahradil jeho asistent Jozef Majoroš, ale predsa len určite úplne všetko v starých koľajach nezostane. Michalovčania už nutne potrebujú uspieť, a hoci proti Dunajskej Strede favoritom nebudú, žiadny výsledok vopred nie je vylúčený.