Detail zápasu

O udržanie sa - 5. kolo
sobota 09.04.2022, 18:00 | FK Senica
2:1
(0:0)
Góly
Hostia
Karty
Zostavy
Rozostavenie
18
M. Chropovský
23
M. Totka
4
P. Pavlík
28
C. Mayounga
25
R. Anaba
3
M. Mihal
17
E. Maulana Vikri
11
D. Mašulovič
33
J. Piroska
88
S. Witan
9
I. Niarchos
31
M. Lačný
18
P. Blahút
35
J. Mihalík
11
C. Steinhübel
20
D. Ožvolda
29
D. Bangala
23
M. Šimčák
38
M. Klabník
6
A. Štrba
22
M. Sanneh
89
P. Le Giang
Doplňujúce informácie
Zápas navštívilo 283 divákov
Rozhodcovia: Martin Dohál, Pavel Jánošík, Matej Zemko
Informácie k zápasu

text TASR/ V dôležitom súboji v skupine o udržanie sa na Záhorí predstavil posledný celok tabuľky Pohronie. Seničania do stretnutia nastúpili bez viacerých hráčov základnej zostavy, no na ich hre to nebolo vidieť. Hráči, ktorí nastúpili od začiatku bojovali a v poli boli o niečo aktívnejším celkom smerom dopredu. Inak sa hral vyrovnaný zápas, prevažne medzi 16-kami, ktorému chýbalo častejšie zakončenie. Seničania sa dostali do viacerých šancí, ale dlho otáľali so samotnou koncovkou. Do priameho ohrozenia brány sa dostal dvakrát Vikri, prvýkrát hneď v 3. minúte z dobrej pozície však vystrelil len slabo a po polhodine hry lopta po jeho technickej strele spoza 16-ky išla vedľa ľavej žrde. Polčas sa tak skončil bez gólov.      

Druhý polčas bol pre divákov oveľa lepší, na obidvoch stranách sa zrodili šance a padli aj tri góly. Lepšie do druhého polčasu vstúpili hostia. Hneď v 52. minúte sa po pase Mihalíka dostal do výbornej šance Blahút, no zoči-voči Chropovskému neuspel, keď ten vytiahol výborný zákrok. O štyri minúty sa hostia dostali do vedenia, Seničania kopali rohový kop, no urobili chybu a po rýchlom protiútoku akcii Blahúta a prihrávke Mihalíka sám pre brankárom uspel Lačný. Seničanov vyrovnávajú gól vyburcoval a chceli zvrátiť vývoj zápasu. V 72. minúte z nariadenej penalty skóroval s prehľadom Piroska. Týmto 48 gólom v senickom drese sa stal historicky najlepším strelcom Záhorákom v súťažiach riadených SFZ. Seničania po vyrovnaní chceli streliť víťazný gól. V 74. minúte pálil Piroska z diaľky a Le Giang loptu kryl, o minútu na druhej strane mohli domáci inkasovať. Do dobrej palebnej pozície sa dostal Steinhübel, no mieril vedľa.  V 90. minúte po pase Seničanov a hrubej chybe stopéra Štrbu išiel na brankára v sóle Niarchos a krásne ho preloboval. Seničania tak zaknihovali dôležité víťazstvo v boji o záchranu.

Pavel Šustr, tréner FK Senica: "Podali sme dnes tímový výkon, pred zápasom sme pracovali najmä s hlavami hráčov. Mottom dnešného duelu bol pre nás tímový výkon a to sa nám podarilo. Sme veľmi radi, že sme v tomto dôležitom zápase zvíťazili."      

Martin Bittengl, tréner FK Pohronie: "Za môjho pôsobenia v klube to bol náš najhorší zápas, nevedeli sme si poriadne prihrať. Prepadli sme ako celok a nezaslúžili sme si dnes bodovať."

Základné štatistiky
477Prihrávky380
94Vyhraté súboje104
5Strely na bránku2
2Ofsajdy2
14Fauly13
1Zákroky brankára3