Detail zápasu

22. kolo
sobota 26.02.2022, 17:00 | MOL Aréna
3:1
(1:0)
Góly
Hostia
Karty
Hostia
Bez kariet
Zostavy
Rozostavenie
1
R. Ferreira
78
C. Pinto
24
D. Kružliak
5
A. Muhamedbegovic
31
E. Davis
17
Y. Andzouana
77
S. Nebyla
6
A. Balić
7
Z. Sharani
9
J. Hahn
45
N. Krstović
16
P. Iľko
11
E. Mashike Sukisa
29
D. Ďuriš
6
M. Gono
43
F. Mráz
24
T. Slebodník
45
R. Owusu
25
T. Nemčík
33
A. Kopas
66
M. Rusnák
22
S. Petráš
Doplňujúce informácie
Zápas navštívilo 4076 divákov
Rozhodcovia: Michal Smolák, Daniel Poláček, Erik Weiss
Informácie k zápasu

text TASR/ Pred výkopom Žilinčania reagovali na situáciu v Ukrajine a vytiahli transparent s nápisom Stop Vojne! DAC potreboval na prvý gól tri minúty, keď Hahn poslal výbornú loptu za obranu Krstovičovi a ten z hranice šestnástky nezaváhal – 1:0. O minútu neskôr Sharani prešiel na ľavej strane, jeho spätnú prihrávku Andzouana poslal tesne vedľa. Domáci boli v úvodných minútach veľmi aktívni, hra sa však potom vyrovnala. O parádnu strelu sa postaral Andzouana v 29. minúte, lopta išla tesne nad bránu. O minútu neskôr hrozil za hostí aj Nemčík, aj jeho strela letela tesne vedľa. Po úvodnom nápore domácich sa hra vyrovnala, hostia sa snažili o vyrovnanie. Blízko k tomu bol aj Iľko v 45. minúte, ale jeho tečovaná strela letela tesne vedľa.      

Žilinčania začali druhý polčas výborne, keď sa im v 48. minúte podarilo vyrovnať. Ďuriš centroval z ľavej strany, odrazenú loptu z 18 metrov Rusnák z prvej poslal do brány – 1:1. V 52. minúte Kopas získal loptu v strede ihriska, postupoval na bránu, z 23 metrov tesne minul Ricarcdovu bránu. V 59. minúte ohrozil žilinskú bránu Veselovský, Petráš vyrazil loptu na roh. V 68. minúte DAC opäť išiel do vedenia. Sharani z ľavej strany našiel v strede Krstoviča, ktorý z hranice šestnástky poslal loptu do siete – 2:1. O dve minúty mohol Krstovič streliť hetrik, opäť dostal prihrávku od Sharaniho, no strela z ľavej strany tesne minula bránu. Hetrik sa napokon podaril, Krstovič strelil tretí gól Dunajskej Stredy v 83. minúte, keď po Baličovom centri poslal loptu hlavou do siete. Skóre sa už nezmenilo, DAC vyhral boj o štvrté miesto v tabuľke a od Žiliny odskočil na šesť bodov.

Joao Janeiro, tréner DAC: "Z výsledku som šťastný. Potrebovali sme vyhrať a otočiť fanúšikov na našu stranu. Máme mladý tím, sme vo fáze výstavby mužstva. Potrebujeme podporu a fanúšikovia musia byť trpezliví. Po prehre nie sme najhorší, a ani po výhre nie sme najlepší."      

Peter Černák, tréner Žiliny: "Nemali sme dobrý vstup do zápasu, inkasovali sme hneď gól. Súper nás dostal pod tlak, ale ako plynuli minúty, dostali sme sa z toho. Do polčasu sme mali pasáže, kde sme vyrovnali hru. Na začiatku druhého polčasu sme sa dostali do zápasu vyrovnávajúcim gólom a potom to bolo o tom, kto dá vedúci gól. Súper po našej chybe strelil druhý gól. Aj tak sme chceli so zápasom niečo spraviť. Chalani podali dobrý a zodpovedný výkon, začo som na nich hrdý."

Základné štatistiky
478Prihrávky477
85Vyhraté súboje70
8Strely na bránku3
1Ofsajdy4
9Fauly9
2Zákroky brankára5