Detail zápasu

19. kolo
nedeľa 19.12.2021, 17:00 | Štadión MŠK Žilina
1:1
(0:1)
Góly
Domáci
Anang (73“)
Hostia
Mráz (21“)
Karty
Domáci
Paur (87“)
Goljan (89“)
Hostia
Zostavy
Rozostavenie
30
Ľ. Belko
66
M. Rusnák
33
A. Kopas
23
J. Minárik
28
B. Anang
6
M. Gono
18
E. Fazlagić
24
T. Slebodník
10
A. Kaprálik
16
P. Iľko
9
L. Jánošík
79
V. Weiss
33
S. Mráz
19
A. Green
20
D. Kankava
13
D. Dražić
3
U. Agbo
11
J. Zmrhal
14
M. Abena
4
G. Kashia
18
D. Hrnčár
30
M. Šulla
Doplňujúce informácie
Rozhodcovia: Peter Ziemba, Daniel Poláček, Peter Bednár
Informácie k zápasu

V prvom polčase sa hral na umelej tráve pod Dubňom solídny ligový futbal. "Šošoni" mali väčšie držanie lopty, ale "belasí" boli strelecky aktívnejší. Strely Mráza, Greena a Kankavu cestu do siete nenašli, podobne ako na druhej strane strela domáceho Iľka. V 21. minúte po výborne zahratom priamom kope si nabehol do šestnástky Mráz a hlavičkou ku vzdialenejšej tyči prekonal Belka. Ten viackrát podržal spoluhráčov a pomohla mu aj obrana, ktorá v 41. minúte zblokovala na roh na poslednú chvíľu strelu Mráza, ktorý dostal v šestnástke trestuhodne veľa priestoru.      

V druhom dejstve preveril Šullu strelou Gono, ale brankár hostí ju vyrazil. Slovanisti sa snažili dať rozhodujúci druhý gól, no domáca obrana pracovala pozorne. V 71. minúte Belko opäť dobre zlikvidoval pokus Zmrhala. O dve minúty z ničoho nič zahrmelo na druhej strane. Kopasov dlhý center obrana Slovana trošku podcenila, Anang si narazil loptu so striedajúcim Paurom a strelou prekonal Šullu - 1:1. Slovan skúsil Žilinu zatlačiť do bloku, ale domáci umne vedeli udržať loptu na svojich kopačkách. Skóre sa už nezmenilo a tak si obaja rivali podelili body po remíze - 1:1.

Vladimír Weiss st., tréner Slovana: "Bol to dobrý zápas dvoch technických mužstiev. Oba tímy mali dostatok šancí aj pološancí. Myslím si, že my sme ich mali na strelenie gólu viac. Dali sme však len jeden a dovolili sme Žiline vyrovnať. Ale asi je to zaslúžená remíza, Žilina hrala dobre, na tomto teréne je doma. Mali sme vyťažiť zo šancí viac, som spokojný s kolektívnou hrou."      

Peter Černák, tréner Žiliny: "Aj keď sme túžili vyhrať, bod je spravodlivý. Ťažko sme sa dostávali do šancí. Chalanom chcem poďakovať, vyžmýkali sa, boli sme dobrí na lopte. Škoda, že sa to nestretlo s víťazstvom. Treba ale rešpektovať súpera, Slovan má naozaj kvalitné mužstvo, bod je spravodlivý."

Základné štatistiky
643Prihrávky396
76Vyhraté súboje90
6Strely na bránku7
0Ofsajdy2
11Fauly11
6Zákroky brankára5