Detail zápasu

16. kolo
sobota 27.11.2021, 15:00 | NTC Poprad
0:1
(0:0)
Góly
Domáci
Bez gólov
Hostia
Trusa (89“)
Karty
Domáci
Hostia
Bez kariet
Zostavy
Rozostavenie
29
D. Sváček
23
A. Krčík
37
D. Krčík
4
R. Hranáč
5
M. Janec
13
J. Švec
9
R. Václavik
8
T. Gerát
20
P. Pinte
11
T. Staš
10
R. Bartoš
79
S. Gembický
29
M. Trusa
9
M. Marcin
7
T. Oshima
16
M. Begala
13
W. Kanu
18
A. Mendez
19
M. Ranko
6
A. Artabe
21
D. Magda
1
B. Száraz
Doplňujúce informácie
Rozhodcovia: Adam Somoláni, Tomáš Vorel, Mário Roszbeck
Informácie k zápasu

TASR/ V chladnom počasí v Poprade sa proti sebe v šesťbodovom zápase postavili tabuľkoví susedia z Liptovského Mikuláša a Michaloviec. Prvý polčas veľa šancí nepriniesol. V 14. minúte pohrozili hostia po rohovom kope, ale Sváček dobre zasiahol na bránkovej čiare. Liptáci vyslali prvú strelu medzi tri žrde Michaloviec až na konci 37. minúty. O minútu neskôr si domáci nerozumeli pri rozohrávke od vlastnej bránky, Begala napálil loptu z prvej, tá ale minula Sváčekovu svätyňu.      

V druhom polčase boli aktívnejší domáci, ktorí sa častými útočnými výpadmi tlačili do šestnástky Michaloviec. Centrované lopty ale dlho nenachádzali svojho adresáta. V 57. minúte si Liptáci prihrali po zemi a v čistej šanci sa ocitol prenikajúci Švec. Neskôr sa do dobrej príležitosti po nahrávke kapitána Bartoša dostal Gerát, ale jeho krížna strela iba orazítkovala konštrukciu hosťujúcej bránky. V 83. minúte sa pripomenuli hostia. Po Žofčákovom centri skončila lopta z kopačky Marcina v siete, gól ale pre ofsajd neplatil. Hostia sa napokon gólu dočkali v samom závere po rohovom kope, keď sa hlavou presadil Trusa.

Marek Petruš, tréner Liptovského Mikuláša: "Ťažko sa mi zápas hodnotí. Vyhralo šťastnejšie mužstvo. Dovolím si tvrdiť, že sme boli lepší. Vypracovali sme si v druhom polčase tri gólové šance. Po štandardnej situácii sme nakoniec inkasovali. Nechceli sme otvárať našu polovicu ihriska. Súhlasím, že to bol taktický boj. V druhom polčase sme boli lepší, musím chlapcov za predvedený výkon pochváliť. Stratili sme minimálne bod, ak nie tri."      

Miroslav Nemec, tréner Michaloviec: "Bol to takticky ťažký zápas na dobrom teréne. V prvom polčase to bol naozaj nadmieru taktický boj, ale hral sa svižný futbal. Čakali sme na svoju šancu. Do druhého polčasu sme chceli niečo zmeniť. Domáci mali obrovskú šancu, po ktorej trafili žrď. Dnes sme zúročili našu tvrdú prácu a dali gól v poslednej minúte. Sú aj také zápasy, keď ste horší a vyhráte. Dlho sme v klube čakali na tri body."

Základné štatistiky
512Prihrávky412
104Vyhraté súboje98
1Strely na bránku1
0Ofsajdy0
19Fauly18
0Zákroky brankára1