Detail zápasu

12. kolo
nedeľa 24.10.2021, 17:00 | MOL Aréna
1:0
(1:0)
Góly
Domáci
Hostia
Bez gólov
Karty
Domáci
Hahn (61“)
Hostia
Zostavy
Rozostavenie
36
M. Jedlička
5
A. Muhamedbegovic
31
E. Davis
24
D. Kružliak
17
Y. Andzouana
82
C. Blackman
8
M. Dimun
26
A. Schäfer
9
J. Hahn
45
N. Krstović
11
D. Lamkel Zé
12
A. Kozhukhar
38
J. Kotula
21
D. Magda
18
A. Mendez
19
M. Ranko
16
M. Begala
13
W. Kanu
29
M. Trusa
17
F. Vaško
10
I. Žofčák
9
M. Marcin
Doplňujúce informácie
Zápas navštívilo 3998 divákov
Rozhodcovia: Boris Marhefka, Tomáš Vorel, František Ferenc
Informácie k zápasu

DAC začal zápas s nebezpečnou šancou, v 3. minúte Krstović prešiel na ľavej strane, spätnú prihrávku chcel poslať na bránu Dimun, ale trafil len brániaceho obrancu. V 14. minúte Marcin vyslal strelu z ľavej strany, ale bravúrne zakročil brankár Jedlička, avšak hráč Michaloviec bol mimo hry. V 16. minúte Davis pohrozil z priameho kopu, ale z 22 metrov trafil tesne vedľa. DAC mal miernu prevahu, ale do vyloženej šanci sa nedostal. V 23. minúte po Schäferovej prihrávke skúšal zakončiť Krstović, ale bol nepresný. V 30. minúte bol akcií opäť Schäfer, jeho strela z 20 metrov letela tesne vedľa. V 37. minúte Trusa prešiel na ľavej strane, popri Kružliakovi vystrelil, zakročiť musel Jedlička. Snaha Dunajskej Stredy sa vyplatila v 38. minúte, po narážačke s Hahnom sa Andzouana dostal pred bránu, a z päťky prestrelil brankára Kozhukhara – 1:0.      

DAC začal druhý polčas veľkou šancou, keď Hahnov center spracoval LamkelZé, ale z 11-tich metrov trafil tesne vedľa. V 49. minúte Trusa získal loptu, prešiel na pravej strane, ale strelou poslal loptu vedľa pravej žrde. V 54. minúte po Blackmanovej prihrávke mohol LamkelZé postupovať na bránu z ľavej strany, ale zakončenie bolo príliš slabé a lopta Kozhukharovi nerobilo problémy. Na druhej strane v 58. minúte Trusa zakončil z ľavej strany, Jedlička musel reflexívne zakročiť. Ešte v 58. minúte postupoval na bránu Hahn, ktorého v pokutovom území Mendez fauloval a rozhodca nariadil pokutový kop. K bielemu bodu sa postavil Hahn, ktorý nastrelil brvno. Zápas priniesol z oboch strán útočný futbal. V 62. minúte pohrozil aj Begala, ale jeho delovku Jedlička vyrazil. O štyri minútu neskôr Schäfer prekopol bránu z 12 metrov. V 68. minúte bol hrdinom opäť Kozhukhar, ktorý parádne vyrazil strelu LamkelaZé. Napriek nepremenenej penalte si DAC vytváral stále viac šancí na skórovanie, ale bez gólového efektu. V nadstavenom čase mohol rozhodnúť LamkelZé, ktorého strelu z hranice šestnástky musel Kozhukhar vyraziť na roh. V 95. minúte pohrozil strelou Trusa, ale len tesne minul bránu.

Antal Németh, tréner DAC Dunajská Streda: "Očakávali sme ťažký zápas, vedeli sme, že nebude jednoduché zvíťaziť. Mali sme určitú predstavu, podľa ktorej sme chceli hrať a plán vyšiel. Mali sme veľa šancí, chýbalo aj šťastie k ďalším gólom. Ale taký je futbal. Dnes sme vyhrali len jedným gólom, ale nebol by som proti, ak by sme aj ďalšie 3-4 zápasy vyhrali len jedným gólom."      

Miroslav Nemec, tréner Michalovce: "V prvom polčase sme boli lepší v držaní lopty, mali sme náš herný plán, napriek tomu sme inkasovali. V druhom polčase sme si verili a chceli sme skórovať, no bohužiaľ nám to nevyšiel. Je pravda, že súper zároveň nedal penaltu, ale odohrali sme slušný zápas. Ideme od zápasu k zápasu, chceme hrať dobrý futbal a myslím si, že sa nám s ním bude dariť v budúcnosti."

Základné štatistiky
477Prihrávky311
65Vyhraté súboje79
5Strely na bránku4
1Ofsajdy4
4Fauly8
4Zákroky brankára4