Kolesár: Konečne aj trocha šťastia

Kolesár: Konečne aj trocha šťastia

Zemplínčania sa dočkali psychicky dôležitého víťazstva, Podbrezová prišla o štvorzápasovú sériu bez prehry a prišla o tretie miesto v tabuľke.

Dlhých sedem kôl čakali na prvé víťazstvo futbalisti Michaloviec. Naposledy zaznamenali trojbodový zásah v predposlednom kole minulej sezóny doma proti Podbrezovej, a práve na rovnakom mieste a s rovnakým súperom uspeli aj tento raz. „Konečne sa na nás obrátila aj šťastena,“ tešil sa strelec prvého gólu už zo štvrtej minúty Peter Kolesár. „Toto víťazstvo sme potrebovali a teraz veríme, že sa od neho odrazíme k lepším výsledkom. Dlho sa nám strelecky nedarilo, a preto nás veľmi teší, že sme konečne dvoma gólmi potešili fanúšikov.“

Prvý gól od februára 2017 strelil šikovný krídelník Martin Regáli. Proti Podbrezovej nastúpil ako náhradník a do odkrytej brány dorazil strelu Dawida Kurminowskeho. „Čakanie na gól bolo už pridlhé, konečne som to zlomil. Doteraz sme vždy inkasovali z prvej strely, dnes sa to otočilo a my sme skórovali hneď na úvod. V takej situácii sa hrá omnoho ľahšie. Zápas to nebol jednoduchý, Podbrezová nakopávala lopty a bolo to dosť súbojové, ale záver sme už pri dvojgólovom vedení ustáli a vyhrali sme,“ radoval sa Martin Regáli.

Debut v drese Podbrezovej zažili prvý Novozélanďan vo Fortuna lige Jesse Edge a takisto urastený stopér Matej Podstavek. „Prišli sme sem určite s iným cieľom. Škoda, že sme nedali gól, zápas by bol oveľa zaujímavejší,“ povedal známy futbalový svetobežník, ktorý sa na Slovensko vrátil po pôsobení v exotickom Thajsku. „V zahraničí som hral štyri a pol roka a keďže som z Thajska musel predčasne odísť, hľadal som si niečo iné a voľba padla na návrat domov. Šancu vo Fortuna lige vezme každý hráč a som rád, že tu môžem byť,“ poznamenal bývalý stopér banskobystrickej Dukly.

Oporou železiarov bol aj v Michalovciach skúsený Michal Breznaník a keď sa mužstvu nedarilo, tréner Fabuľa ho vyzýval, aby to bral viac na seba. Gól však napokon doposiaľ tretí tím tabuľky nestrelil. „Vedeli sme, že Michalovce na nás vyletia, boli sme na to pripravení a aj tak sme inkasovali hneď v úvode. Druhý gól nás už zlomil, a hoci sme stále chceli niečo vymyslieť, už to bolo márne. Súper nabral sebavedomie a vyhral zaslúžene, takže gratulujem Michalovciam,“ konštatoval bývalý slovenský reprezentant.