Emócie lepšie zvládli Liptáci

Emócie lepšie zvládli Liptáci

Futbalisti Ružomberka sa Trenčínu revanšovali za prehru 2:4 v májovom semifinále play-off, tento raz oslabenému súperovi nastrieľali štyri góly oni.

Ružomberok predviedol v Myjave proti Trenčínu nevídaný obrat. Domáci išli síce do vedenia zásluhou Manceho, no ešte do prestávky vyrovnal z penalty Tandir. Emotívny zápas s množstvom tvrdých zákrokov napokon vyústil do úspechu Liptákov. Duel sa totiž predčasne skončil pre dvojicu Trenčanov Šuleka a Bukariho a rozhodca Boris Marhefka poslal na tribúnu aj trénera Trenčína Ricarda Moniza. Ružomberčania početnú výhodu zužitkovali, dvakrát skóroval Qose, jeden gól pridal Takáč a vysoký triumf MFK bol na svete.

„Bol to emotívny zápas. My sme tie emócie zvládli lepšie ako náš súper, preto sme zaslúžene vyhrali. Samozrejme, Trenčín je výborný tím pod dobrým vedením a prajem mu vo štvrtok všetko najlepšie do odvety Európskej ligy,“ spokojne konštatoval tréner Ružomberka David Holoubek, na ktorého nadviazal kapitán Ján Maslo: „Myslím si, že sme zápas odohrali dobre po taktickej stránke. Ukázali sme charakter, dokázali sme otočiť výsledok. Môžeme byť spokojní. Koncentrovali sme sa na našu hru, chceli sme hrať kombinačne odzadu a to sa nám darilo. Mali sme veľa šancí a radujeme sa z víťazstva.“

Trenčania cítili zášť voči verdiktom rozhodcu Borisa Marhefku. Napätie a emócie vygradovali po odpískaní pokutového kopu za stavu 1:0. „Súper podľa mňa už predtým zahral rukou. Rozhodca to nevidel. Navyše, Skovajsa kopol s ním naraz do lopty, takže podľa mňa to nebola penalta,“ poznamenal po zápase obranca Martin Šulek, ktorý v druhom polčase dostal červenú kartu a išiel predčasne pod sprchy.

Tréner Trenčanov Ricardo Moniz síce nechal emóciám voľný priebeh, ale napríklad brankár Igor Šemrinec našiel v zápase pozitíva: „Škoda, mali sme to dobre rozohrané. Ťažko to celé hodnotiť. Na to sú to iní. Pre mňa je dôležité, že sme to nezabalili. Verili sme vo vyrovnanie. Chalani boli super. Máme za sebou ťažký zápas v Poľsku. Proti Ružomberku sme bojovali až do konca. Ľudia nám po stretnutí zatlieskali napriek prehre 1:4. Z tohto pohľadu to bolo fajn. Síce nemáme tri body, ale súťaž len odštartovala.“

Dôležité je, aby si mužstvo zobralo z takejto prehry len to dobré. Trenčanov totiž tento týždeň čaká odveta 2. kola kvalifikácie Európskej ligy. V Myjave privítajú poľský tím Górnik Zabrze, na ktorého ihrisku vyhrali 1:0. „Máme nejaký čas, zregenerujeme, zdoláme Górnik a pôjdeme ďalej,“ zavelil Igor Šemrinec.