Na Sihoti prioritou stavba hlavnej tribúny

Na Sihoti prioritou stavba hlavnej tribúny

Prvá časť štadióna v Trenčíne by mala byť hotová do roka.

Trenčianski fanúšikovia budú v blížiacej sa fortunaligovej sezóne povzbudzovať svoje mužstvo v domácich zápasoch v Myjave, no niekoľkomesačná obeta určite stojí za to. Moderný jedenásťapoltisícový štadión pod Čákovým hradom bude sladkou odmenou za nacestované kilometre mimo domova.

„Naším prioritným plánom pre najbližšie mesiace je postaviť hlavnú tribúnu. Máme už pripravené siete, spravené sú aj pilóty na zakladanie a teraz riešime verejnú súťaž v rámci zdrojov, ktoré by sme mali dostať od UEFA. Projekt na hlavnú tribúnu je pripravený a čochvíľa sa začne realizovať,“ ozrejmil aktuálnu situáciu v Trenčíne generálny manažér klubu Róbert Rybníček. 

Mohlo by sa zdať, že stavba trenčianskeho štadióna sa mierne naťahuje, no aj v tomto prípade má prednosť kvalita pred rýchlosťou. „Plány sa, bohužiaľ, menia, v mnohom sa ešte rozhodujeme. Náš projekt nie je jednoduchý, práve naopak, môžeme ho označiť za ambicióznejší. Štadión by mal mať podobný ráz ako MOL Aréna v Dunajskej Strede, čo si však vyžaduje aj väčšie investície,“ poznamenal Róbert Rybníček veriac, že výsledný efekt bude stáť za to. „Ide to pomalšie, ako by sme možno chceli, ale chceme mať všetko pod kontrolou a napokon naplniť predstavy, s ktorými sme do toho vstupovali.“

V onedlho sa začínajúcej sezóne teda AS Trenčín ešte v domácom prostredí hrať nebude, ale o rok by už mala byť hotová aspoň časť štadióna. „Pôjdeme etapovitou výstavbou a budeme radi, ak do konca nového ročníka zrealizujeme a skolaudujeme hlavnú tribúnu. Čo sa týka ďalšieho vývoja, uvidíme, koľko budeme mať k dispozícii financií a prostriedkov a ako sa bude celý proces projekčne vyvíjať. Do konca sezóny však chceme mať hotovú tribúnu aj so zázemím, to je základ,“ vyhlásil generálny manažér dvojnásobného slovenského majstra.