Životná sezóna s nezabudnuteľným vyvrcholením

Životná sezóna s nezabudnuteľným vyvrcholením

Defenzívny pilier Trnavy Boris Godál je najlepším hráčom Fortuna ligy 2017/2018.

Čo pre vás znamená ocenenie Najlepší hráč Fortuna ligy?
Je to pre mňa najväčšie individuálne ocenenie v kariére, výsledok celoročnej práce, driny a výkonov. Samozrejme, pomohol mi k tomu aj zisk majstrovského titulu. Je to zásluha trénera, spoluhráčov, túto cenu venujem im všetkým. Taktiež by som sa chcel poďakovať všetkým, ktorí mi dali hlasy, bývalým klubom, rodine a predovšetkým manželke Zuzke a mojim dvom krásnym dcérkam.

Pre Trnavu to bola rozprávková sezóna, pre vás životná?
Vyzerá to tak, že áno. Vrátili sme do Trnavy radosť, získali sme majstrovskú trofej po dlhých rokoch. Mne sa podarilo vyskočiť individuálne, takže z môjho pohľadu určite životná sezóna, v ktorej som zažil najkrajšie futbalové momenty v kariére.

V slovenskej reprezentácii vás kedy uvidíme?
To nie je otázka na mňa, no myslím si, že v národnom tíme máme obrovskú kvalitu na stopérskom poste a tam netreba nič meniť. Vôbec sa nad tým nezamýšľam. Čo má prísť, to príde. Momentálne som šťastný, že mám za sebou takúto úspešnú sezónu a ostatné nechám plynúť.

Vieme o vás, že celá vaša rodina fandí Trnave. Čo pre vás znamená, že práve s vami na čele sa Spartaku podarilo dokráčať k titulu?
Keby ste videli radosť mojej rodiny po spečatení titulu... Bolo to niečo neuveriteľné, veľmi emotívne. Najemotívnejší okamih pre mňa bol, keď som sa po víťazstve nad Dunajskou Stredou objímal s otcom a bratom v tom obrovskom klbku ľudí. Ešte aj teraz sa mi chveje hlas, keď o tom hovorím. Pre nich je to obrovská vec a som rád, že ich teraz môžem potešiť aj takouto čerešničkou na torte.

Rodina vás teda musí teraz nosiť na rukách. Je tak?
Haha, nie. Ja nosím na rukách moje baby.

Pred začiatkom sezóny by vám asi takéto jej vyvrcholenie ani len nenapadlo. Ste dôkazom toho, že sny sa plnia?
Je to šialené. Zároveň to môže byť aj motivácia pre mladých chalanov, pretože ja som obyčajný chlapec z dediny. Tvrdou prácou sa mi podarilo dostať sa až sem. My sme v detstve každý deň naháňali loptu na ulici, teraz je to už trošku iné. Myslím si však, že sa to dá dosiahnuť takým štýlom ako ja.