FOTO: Novou Miss Fortuna ligy Silvia Fialková z Michaloviec

FOTO: Novou Miss Fortuna ligy Silvia Fialková z Michaloviec

Šikovná a krásna východniarka najlepšie spojila dámske prednosti so športovým umením.

V popradskom Aquacity vo štvrtok vyvrcholil celosezónny projekt Miss Fortuna ligy 2018 a veru bolo sa na čo pozerať. Dvanásť finalistiek ukázalo okrem dokonalých postáv a nádherných úsmevov aj svoje futbalové zručnosti a neobišiel ich ani test zo znalosti pravidiel najpopulárnejšieho športu planéty. Do horúceho kresla si finalistky počas galavečera postupne usadil moderátor podujatia Slávo Jurko.

Najlepšie sa so všetkými výzvami popasovala Silvia Fialková reprezentujúca Zemplín Michalovce. Ako víťazku ju vyhlásila symbolicky ďalšia východniarka a čerstvá Miss Slovensko 2018 Dominika Grecová. „Určite som v kútiku duše cítila stres, hoci už mám zopár skúseností s podobnými súťažami. Napokon som to však predýchala a teraz sa už iba radujem,“ usmievala sa "Sisa" Fialková, ktorá je aktívnou a veľmi úspešnou body fitnesskou, no má za sebou aj futbalovú kariéru. Aj preto jej voľná disciplína – ekvilibristika s loptou nerobila problém. „S partnerom Markom Popovskim sme už takto vystupovali viackrát, takže som na to zvyknutá.“ Novú Miss Fortuna ligy dekorovala čestná predsedkyňa poroty a riaditeľka Miss Slovensko Karolína Chomisteková.

Okrem Silvie Fialkovej sa tešili aj ďalšie ocenené dievčatá. Titul 1. vicemiss patrí Zuzane Lichej zastupujúcej ViOn Zlaté Moravce. Titul 2. vicemiss Fortuna ligy si odniesla reprezentantka FC Nitra Veronika Ferencziová a online fanúšikovskú anketu „Miss Fanúšik“ vyhrala Adriána Hazuchová z FK Senica.

Ako člen poroty sa na slávnostnom galavečeri predstavil bývalý reprezentant Slovenska Marek Sapara. „Pohľad na krásne baby, ktoré zároveň niečo dokážu aj s loptou, vždy poteší. Ja som veľmi rád, že sme vybrali Miss Fortuna ligy a všetci sme si spolu užili krásny večer. Všade vo svete sú podobné akcie bežným marketingovým nástrojom a je super, že niečo také už máme aj na Slovensku,“ pochvaľoval si vydarené podujatie účastník majstrovstiev sveta 2010.

So širokým úsmevom na tvári sme stretli prezidenta Únie ligových klubov Ivana Kozáka. „Projekt Miss Fortuna ligy bol veľmi zaujímavý z fanúšikovského pohľadu, a zároveň máme za sebou vydarený galavečer aj pre partnerov, ktorí nás počas celej sezóny podporujú a majú radi slovenský futbal,“ povedal Ivan Kozák, ktorý verí, že sa znova podarilo o niečo viac zvýšiť povedomie o našej najvyššej súťaži. „Pred štyrmi rokmi, keď sme prišli ako nové vedenie do ÚLK, sme si dali za cieľ mať v každej sezóne nový a zaujímavý projekt. Od trofeje pre majstra, cez súboj zručností, sme sa dostali až k miss. Uvidíme, čo vymyslíme v novom ročníku a či bude miss aj pokračovať. V prvom rade chceme, aby fanúšikovia cítili, že robíme niečo práve pre nich.“

  

Víťazka získala auto na rok i finančnú prémiu

Ocenené finalistky si odniesli pekné ceny od partnerov podujatia. Víťazka Silvia Fialková získala auto na rok od spoločnosti Todos, 1500 eur od generálneho partnera našej ligy Fortuna SK, zájazd na futbalový zápas v hodnote 1200 eur od cestovnej kancelárie Futbaltour a poukážku na nákup v obchodoch Adidas v hodnote 500 eur. Ocenené boli aj ďalšie dekorované finalistky a vecné ceny si odnieslo všetkých 12 najsympatickejších dievčat Fortuna ligy.

 

Výsledky Miss Fortuna ligy:

Miss Fortuna ligy – Silvia Fialková (Zemplín Michalovce)

I. vicemiss Fortuna ligy – Zuzana Lichá (ViOn Zlaté Moravce)

II. vicemiss Fortuna ligy – Veronika Ferencziová (FC Nitra)

Miss Fanúšik – Adriána Hazuchová (FK Senica)

  

Finalistky Miss Fortuna ligy:

1. Klaudia Kopčániová – Spartak Trnava

2. Mária Čierna – MŠK Žilina

3. Kristína Vicenová – Slovan Bratislava

4. Veronika Mezejová – DAC Dunajská Streda

5. Ľubica Hliničanová – MFK Ružomberok

6. Lucia Rožníková – AS Trenčín

7. Veronika Ferenciová – FC Nitra

8. Zuzana Lichá – ViOn Zlaté Moravce

9. Silvia Fialková – Zemplín Michalovce

10. Petra Chabanová – Železiarne Podbrezová

11. Diana Trenčanová – Tatran Prešov

12. Adriána Hazuchová – FK Senica

  

Partneri Miss Fortuna ligy:

PREMIUM INSURANCE, FORTUNA SK, SEZAKO, TODOS, FUTBALTOUR.sk, ČEZ SLOVENSKO, ZOZNAM.SK, AEN GROUP

OBO BETTERMAN, ŠPORTKY.SK, PREDPREDAJ.sk, SEVENT, BIGMEDIA, IMODA.SK, ADIDAS, PROFIGRASS, SLOVENSKÝ FUTBALOVÝ ZVAZ, AQUACITY POPRAD, LUSI BEST, DAJANA SOCHOVÁ HAIRSTYLIST, DCBI