Prešovčania predstavili tri posily

Prešovčania predstavili tri posily

Za Tatran budú na jar bojovať Chorvát Nikola Gatarič, obranca Patrik Prikryl i brankár Patrik Lukáč.

Vedenie 1. FC Tatran Prešov si zmluvne zaviazalo trojicu nových hráčov. Do kádra pribudol chorvátsky strelec Nikola Gatarič, obranca Patrik Prikryl a brankár Patrik Lukáč.

O 25-ročného Chorváta Gatariča mal prešovský tréner Anton Mišovec eminentný záujem po tom, ako o svojich kvalitách presvedčil v prípravných zápasoch. V prvých troch dueloch strelil dva góly a napokon si po súťažiach v Chorvátsku, Rakúsku či Nemecku vyskúša aj slovenskú Fortuna ligu.

Odchovanec banskobystrického futbalu Patrik Prikryl prišiel do Prešova z FK Pohronie. V druholigovom klube pôsobil počas uplynulých troch rokov.

V prešovskom mužstve bude pokračovať aj kariéra brankára Patrika Lukáča. Ten už v Tatrane pôsobil v dorasteneckom tíme a do klubu sa vrátil po zastávkach v Česku, Senici č Podbrezovej. V Prešove vytvoril brankársku trojicu s Jozefom Talianom a Adriánom Slančíkom.

Dres Tatrana si bude naďalej obliekať Erik Streňo, ktorý sa vrátil zo skúšky v Poľsku. Na dobrej ceste vyzerá byť aj spolupráca s Adriánom Leškom a Petrom Hošekom. Naopak, v klube nebudú pôsobiť Pavol Bellás a Matej Vaculík.