Saláta sa vráti o dva mesiace

Saláta sa vráti o dva mesiace

Liečba zraneného kolena Kornela Salátu postupuje podľa plánu, na trávniky sa vráti vo februári.

Zápas 4. kola Fortuna ligy proti Dunajskej Strede bol pre stopéra Slovana Kornela Salátu na dlhý čas posledný. Skúsený futbalista si poranil predný skrížený väz v kolene a prognózy hovorili o polročnej pauze. „Našťastie, už to vyzerá dobre. V rámci rehabilitácie individuálne cvičím pod dohľadom Martina Kojnoka, a to dokonca aj teraz počas zimnej prestávky, teda voľných dní,” zneli prvé Salátove slová pri otázke o súčasnom zdravotnom stave.

Tréner Slovana Martin Ševela ešte s lídrom svojej defenzívy v najbližších týždňoch stále nebude môcť rátať, hoci jeho návrat na trávnik sa blíži. „Zimnú prípravu určite nezačnem s mužstvom, na to je príliš skoro, ale ak všetko pôjde podľa plánu, do spoločných tréningov sa zapojím v polovici februára,” verí Kornel Saláta. Zastihli sme ho na Kube, kde trávil exotickú dovolenku s manželkou a ďalším futbalistom Petrom Štepanovským s partnerkou. Pred dvoma rokmi v rovnaký čas sme s Kornelom hovorili po jeho dovolenke v Mexiku s tou istou partiou. „Na sviatky už budeme doma na Slovensku a Vianoce strávime s rodinou.”

Koniec roka je priestorom aj na tradičné bilancovanie, jeseň v podaní Slovana by však Saláta nerád hodnotil, keďže odohral iba jej nepatrnú časť v úvode. „Vypadol som už na začiatku, nechcem preto o jeseni hovoriť, ako keby som ju odohral. Veľa som toho zmeškal. Už sa neviem dočkať návratu k tímu,” usmial sa reprezentačný stopér, ktorý sa zároveň teší na jarnú naháňačku Trnavy v boji o titul. „Bude to poriadne zaujímavé, okrem nás stíha Trnavu viac silných tímov. Dúfam, že odohráme dobré zápasy a napokon ešte o titul naozaj zabojujeme!”