FC ViOn zvíťazil nad Prešovom 3:0 a udržal sa vo Fortuna lige

FC ViOn zvíťazil nad Prešovom 3:0 a udržal sa vo Fortuna lige

FC ViOn zvládol lepšie barážový dvojzápas a udržal sa v najvyššej futbalovej lige.

Futbalisti FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble sa udržali v najvyššej slovenskej futbalovej súťaži. V odvetnom zápase baráže o Fortuna ligu zdolali na domácom ihrisku FC Tatran Prešov 3:0. Prešovčania na pôde súpera nezúročili domáce víťazstvo 1:0 a naďalej zostanú v druhej najvyššej súťaži.   

Hrdinom zápasu pri Žitave bol Karol Mondek, ktorý dva góly okorenil dvoma saltami. V bráne FC ViOn podržal svoj tím aj Patrik Lukáč, ktorý v prvom polčase chytil najlepšiemu strelcovi 2. ligy Jozefovi Dolnému pokutový kop. Zápas vo ViOn Aréne sledovalo vyše 3 tisíc fanúšikov.   

"Mám rád druhé barážové stretnutia. Musím sa poďakovať svojmu realizačnému tímu, chlapcom a všetkým ľuďom vo ViOne. Môžem ísť teraz na ryby, ako to robím vždy. Mondekovi som pred zápasom povedal, že dá dva góly, ako sa mi to prisnilo. O mojej budúcnosti sa nebavme teraz. Táto záchranárska misia bola skutočne najťažšia zo všetkých, ktoré som doteraz absolvoval," povedal po stretnutí tréner FC ViOn Ivan Galád. 

Najvyššia slovenská futbalová súťaž bude mať budúcu sezónu jedného nováčika. Tým je FC Košice. Nový ročník súťaže odštartuje posledný júlový víkend (28. – 30.7.2023). V úvodnom kole uvidíme aj súboj nováčika s majstrom, teda Košice privítajú Slovan.