Pred rokom som nesníval

Pred rokom som nesníval

Útočník Banskej Bystrice Róbert Polievka sa ocitol v najlepšej jedenástke sezóny. To však nebola jediná dobrá správa, ktorú sa v nedeľu večer dozvedel.

Už samotné miesto v elitnej jedenástke uplynulej fortunaligovej sezóny bolo pre reprezentačného strelca krásne ocenenie za výkony počas tohto ročníka. Róbert Polievka si však z úst moderátora nedeľného galavečera Slavomíra Jurka vypočul aj ďalšie skvelé správy. Napríklad, že jeho meno sa ocitlo na všetkých hlasovacích lístkoch s výnimkou jediného. A tiež, že v hlasovaní fanúšikov skončil druhý za Nikolom Krstovičom z Dunajskej Stredy. Aby aj nie, veď s pätnástimi gólmi sa stal druhým najlepším kanonierom uplynulého ročníka práve za čiernohorským snajperom FC DAC 1904, za jeho chrbtom zaostal len o dva body aj v tabuľke produktivity s devätnástimi zápismi do štatistík (15 + 4). V tejto súvislosti treba pripomenúť jednu vec. Stále len 26-ročný kapitán MFK Dukla hrával v drese nováčika. Takto pred rokom ho vyhlásili za najlepšieho hráča druhej ligy, teraz sa presadil medzi slovenskou elitou.

„Veru, ešte pred rokom sa mi ani len nesnívalo, žeby som dnes večer mohol byť súčasťou tohto galavečera a dupľom, žeby som bol ocenený. Veľmi si to vážim a som za to vďačný. Moje ďakujem patrí každému, kto za mňa hlasoval,“ povedal pred médiami krátko po skončení galavečera Jedenástka sezóny. Ocitol sa v spoločnosti šiestich slovanistov, dvoch Dunajskostredčanov, jedného Žilinčana a Podbrezovčana. „Teším sa, že som stál na pódiu s takými hráčmi,“ poznamenal.

Ktovie, na akom galavečere bude o rok. Po vydarenej sezóne ho pod Urpínom zrejme neudržia a zo slov Róberta Polievku je cítiť, že on sám je pripravený na prestup. „Všetko je ešte otvorené, prestupové obdobie sa ani poriadne nezačalo. Nejaké šumy sú, prebiehajú debaty. Teraz sa však v prvom rade sústredím na to, aby sme zvládli baráž a aby som bol zdravý. Uvidíme, čo prinesie budúcnosť,“ skonštatoval krupinský rodák a ďalej pokračoval: „Pred piatimi rokmi som sa vrátil do Banskej Bystrice a stanovil som si určité ciele. Chcel som vrátiť klubu to, čo do mňa vložil. Vnútorný pocit mi navráva, že už asi aj nastal ten správny čas na to, aby som odišiel a vyskúšal si nové dobrodružstvo. Vedia o tom majiteľ klubu, funkcionári aj tréneri. Rád by som sa niekam posunul. Táto otázka sa bude riešiť v najbližších dňoch, možno týždňoch. Určite však nechcem odísť za každú cenu. K Banskej Bystrici mám silné väzby a nie je pre mňa nepredstaviteľné ani pokračovať tam, kde som. V každom prípade cítim, že nastal ten správny čas."

O Róberta Polievku sa už v minulosti zaujímali Slovan Bratislava aj Dunajská Streda. V poslednom období sa čoraz viac hovorí o tom, žeby mohol zamieriť do niektorého z popredných českých tímov. „Nebudem konkretizovať ponuky, ale niečo na stole je,“ priznal.