PREVIEW: Na Slovane oslava titulu, v Michalovciach bitka o udržanie

PREVIEW: Na Slovane oslava titulu, v Michalovciach bitka o udržanie

Pozvánka na zápasy 10. kola nadstavbovej časti Fortuna ligy.

Skupina o titul:

FC DAC 1904 – MFK Dukla (sobota, 18.00) - Voyo

Po smutnej strate šance na titul uzavrie DAC sezónu doma s Banskou Bystricou. V MOL Aréne by to mala byť oslava vydarenej sezóny, domáci sa po skvelých výkonoch nemajú za čo hanbiť. Rovnako to platí aj o Dukle, ktorá ako nováčik stále bojuje o fantastické štvrté miesto. Tešiť sa zároveň môže na playoff o Konferenčnú ligu a je večnou škodou, že jej v závere sezóny chýba reprezentačný útočník Róbert Polievka. Na druhej strane však nastúpi najlepší fortunaligový strelec Krstovič, ktorý sa v poslednom vzájomnom dueli v Banskej Bystrici prezentoval hetrikom.

Slovan – Podbrezová (sobota, 18.00) - Voyo, Dajto

Titul má Slovan vo svojich rukách, v sobotu to bude v Bratislave veľká párty. Čerešničkou na torte by bol šokujúci zisk koruny kráľa strelcov, na ktorú si stále môže siahnuť Aleksandar Čavrič s mankom dvoch gólov na Krstoviča. Podbrezová má zasa vo svojich rukách boj o štvrté miesto, no úprimne, na Slovane sa od nej víťazstvo neočakáva. Jedným dychom ale dodajme, že doma v úvode sezóny majstra zdolala, a preto ani belasí nemôžu nič podceniť, ak sa chcú rozlúčiť víťazstvom.

Spartak – Žilina (sobota, 18.00) - Voyo

Už s definitívou tretieho miesta nastúpi Spartak do súboja proti Žiline, ktorá bola pre zmenu jasným adeptom na štvrtú pozíciu a domáce prostredie v playoff o Konferenčnú ligu. Šošonov však preskočili obaja nováčikovia v hornej šestke Podbrezová aj Banská Bystrica a dnes už vedia, že skončia na šiestej pozícii. V skupine o titul akoby zabudli vyhrávať a na horúcej pôde Spartaka opäť nebudú favoritom. Všetky sily musia Žilinčania sústrediť na budúcotýždňové playoff, aj preto sa skôr očakáva prehupnutie sa Spartaka cez päťdesiatbodovú hranicu a v oboch tímov tiež minutáž pre hráčov, ktorým počas sezóny nebolo dopriate.

Skupina o udržanie:

L. Mikuláš – Ružomberok (sobota, 18.00) - Voyo

Rozlúčka s nevydarenou sezónou v znamení derby, Liptovský Mikuláš privíta v Poprade futbalistov Ružomberka. Tí po dvoch prehrách naposledy zabrali naplno s Michalovcami a víťazstvo je pre nich jediným cieľom aj s posledným tímom tabuľky. Peter Struhár však predsa len môže pošetriť opory pred dôležitým playoff zápasom o Konferenčnú ligu, čo možno otvorí vráta aj domácim v snahe na koniec sezóny aspoň zabodovať. Môže to byť preto obojstranne zaujímavý duel, reálne už ani jeden z tímov nemá čo stratiť.

Zemplín – FC ViOn (sobota, 18.00) - Voyo, Nova Sport

Posledný dôležitý zápas v sezóne, ktorý definitívne rozuzlí záverečnú hádanku – kto napokon bude musieť absolvovať baráž o udržanie proti Prešovu? Michalovčania azda ani nesnívali, že sa môžu zosunúť do týchto hlbokých vôd, ale stále je len na nich, či sa im podarí vyplávať. Proti ViOn-u im v priamom súboji o udržanie stačí remíza, výhodou je domáci štadión. Hostia musia ísť „all-in“, a preto sa najmä zo strany Zlatých Moraviec tešíme na ofenzívu a dobýjanie domácej brány. Usmeje sa po zápase ten, kto bude počas deväťdesiatich minút odvážnejší.

Trenčín – Skalica (sobota, 18.00) - Voyo

Víťazstvami nad ViOn-om, resp. Liptovským Mikulášom v minulom kole si obaja súperi zaistili fortunaligovú miestenku aj v budúcej sezóny a posledný zápas tak môže byť dôstojnou rozlúčkou. Kým domáci Trenčania o spokojnosti asi hovoriť nebudú, ale určite majú za cieľ minimálne preskočiť Skalicu a dostať sa na ôsme miesto, hostia sa môžu usmievať. V pozícii nováčika Skaličania zaujali a aj ich aktuálna forma stojí za zmienku, veď vyhrali trikrát po sebe.