Michalovce? Asi obľúbený súper…

Michalovce? Asi obľúbený súper…

Futbalisti MFK Ružomberok zvíťazili v 9. kole skupiny o udržanie sa nad Michalovcami 2:0 a zároveň sa dozvedeli, že si predĺžia sezónu.

Ani pre jeden z kolektívov to nebol ľahký zápas. Oba tímy totiž vstúpili do súboja pod Čebraťom po dvoch prehrách. Napokon sa z víťazstva radovali Liptáci, ktorí popri tom ešte stihli aj dobre držať palce Trnave. Keďže Spartak uspel v Podbrezovej (3:0), definitívne skončí tretí a vzhľadom na to, že vyhral aj pohár, bude sa hrať play-off o poslednú miestenku do Konferenčnej ligy. No a v ňom budú mať svoje miesto aj Ružomberčania ako víťaz dolnej šestky. Michalovce si zase výrazne skomplikovali cestu za záchranou. Po tretej prehre za sebou sa prepadli na celkovú desiatu priečku len s dvojbodovým náskokom pred Zlatými Moravcami. No a práve FC ViOn budú hostiť v desiatom kole nadstavby v priamom súboji o to, kto sa vyhne baráži…

Ružomberok mal v sobotu v prvom polčase len optickú prevahu, ktorú nevedel pretaviť do nebezpečných situácií a dokonca mohol tesne pred prestávkou aj inkasovať, lenže strelu Marcina z čiary vykopol Fabiš. Po zmene strán sa hráči úradujúceho vicemajstra zlepšili, spresnili kombinácie a dostali sa aj do šancí. Najskôr po centri Seleckého a následne prihrávke Šefčíka skóroval Matej Madleňák a na 2:0 napokon krásnou strelou ľavačkou spoza šestnástky upravil Samuel Šefčík, ktorý zápas ukončil s bilanciou 1+1. „Sme radi, že sme sa v poslednom domácom zápase rozlúčili s fanúšikmi víťazstvom na nulu. Myslím si, že môžeme byť spokojní. Prvý polčas bol z oboch strán trošku ustráchaný, bolo tam aj veľa nepresností a málo šancí, zápas sa otvoril s našim prvým gólom. Mali sme viac možností na skórovanie ako súper, dominovali sme a zaslúžene sme zvíťazili,“ rozhovoril sa šikovný krídelník MFK, ktorý takisto môže byť spokojný so svojou formou po vyliečení sa z dvoch ťažkých zranení. V dvanástich tohto sezónnych zápasoch dosiahol bilanciu 6+2, zhodou okolností v dvoch dueloch nadstavby proti Michalovciam strelil tri góly a pridal jednu asistenciu. „Vyzerá to tak, že je to môj obľúbený súper. Aj pred zranením som dal gól v Michalovciach. Neviem, čím to je. Samozrejme, presadiť sa chcem v každom zápase, no nie vždy vám to vyjde. Teraz mi to padlo skvele ľavačkou, do ktorej som už po zranení získal posilňovaním silu, takže som si na to veril. Teším sa zo súčasnej formy. Prešiel som si neľahkým obdobím. Pomohla mi tvrdá robota a koncentrácia,“ doložil Samuel Šefčík.

Prvý zápas po vyliečení sa zo zlomeniny malíčka odchytal túto jar v bránke MFK Ivan Krajčírik. „Som rád, že som späť. Návrat som si užil a dal som do toho všetko. Chalani hrali celý zápas dobre. Nebyť nepresností v prvom polčase, možno by sme zvíťazili aj vyšším rozdielom. Naše víťazstvo bolo zaslúžené,“ skonštatoval bývalý reprezentant do 21 rokov, ktorý sa musel blysnúť najmä v závere pri strele Issu Adekunleho. „Pre mňa to bolo dôležité. Som rád, že som vydržal koncentrovaný celých 90 minút.“

KRITICKÝ HRNČÁR

Ešte tri kolá pred koncom súťaže by zrejme nikto nepovedal, že Michalovce budú hrať o záchranu až do posledného nadstavbového kola. Zemplínčania potvrdili, že sa im na Liptove nedarí. Na ihrisku Ružomberka nikdy nezvíťazili a v posledných šiestich zápasoch pod Čebraťom dokonca ani neskórovali. „Z našej strany to bol nezvládnutý zápas. Nemali sme dobrý pohyb a ani dôraz v súbojoch. Domáci zaslúžene zvíťazili. Ak sa chceme vyhnúť baráži, do ďalšieho zápasu musíme ísť v úplne inom nastavení, s inou emóciou a energiou,“ povedal tréner Michaloviec Norbert Hrnčár.