PREVIEW: Spoznáme v sobotu majstra?

PREVIEW: Spoznáme v sobotu majstra?

Pozvánka na zápasy 9. kola nadstavbovej časti Fortuna ligy.

Skupina o titul:

MFK Dukla – Slovan (sobota, 16.30) - Voyo

Na Štiavničkách sa Slovan môže radovať z obhajoby titulu, ľahká úloha to však pre Weissov tím nebude. Duklu síce naposledy v apríli doma zdolali 4:0, predtým s ňou však odohrali tri vyrovnané duely, jeden pohárový a dva ligové. Slovan v nich je úspešnejší, no tentoraz sa potrebuje vyrovnať s obrovským tlakom blížiaceho sa úspechu. Nováčikovi bude na diaľku fandiť aj DAC, ktorý sa túži vrátiť do hry o titul a potrebuje zakopnutie belasých. Podarí sa Dukle zdramatizovať záver sezóny, alebo bude najdôležitejšia otázka v sobotu podvečer definitívne vyriešená?

Podbrezová – Spartak (sobota, 16.30) - Voyo

Kto by bol povedal, že nováčik z Podbrezovej si to v 31. kola rozdá so slávnym Spartakom v priamom súboji o štvrté miesto. V prospech železiarov hrajú slabé výkony a výsledky Trnavy v posledných týždňoch a aj fakt, že bílí andeli sa do pohárovej Európy už kvalifikovali cez Slovnaft Cup. Určite by však neradi prišli o tretie miesto, a preto si potrebujú na horúcej podbrezovskej pôde napraviť reputáciu a vziať všetky tri body. Teoreticky môže stačiť aj remíza, no potom to bude dráma do posledného kola a prehovoriť v nej stále nečakane môže aj Banská Bystrica.

Žilina – DAC 1904 (sobota, 16.30) - Dajto, Voyo

Katastrofálna forma Žilinčanov znamená zosun na šiestu pozíciu už s iba teoretickou šancou na boj o prvú štvorku. „Šošoni“ navyše privítajú Dunajskú Stredu, ktorá po prehre v titulovom zápase so Slovanom už musí veriť v zázrak. Matematicky je však stále v hre o majstrovský vavrín, a preto potrebuje pod Dubňom bezpodmienečne zvíťaziť. DAC získal v posledných troch zápasoch iba jediný bod, záver sezóny ani jeden z celkov nezvláda podľa predstáv. Očakávame otvorený zápas, ale vyššia potreba uspieť je predsa len stále na strane hostí.

Skupina o udržanie:

FC ViOn – Trenčín (piatok, 18.30) - Nova Sport, Voyo

Aj pri Žitave ide do tuhého! Priamy súboj dvoch aktérov bitky o desiatku v snahe utiecť barážovej hrozbe uvidia diváci v Zlatých Moravciach. ViOn našiel v závere sezónu skvelú formu, v troch zápasoch získal sedem bodov a doma môže zdolať aj o jednu priečku vyššie postavený Trenčín. Ak to Galádovým zverencom vyjde, svojho súpera v tabuľke preskočia! Oba tímy majú absolútne všetko vo vlastných rukách, piatková predohrávka bude jedným z najpútavejších duelov predposledného kola sezóny.

Ružomberok – Zemplín (sobota, 16.30) - Voyo

„Ruža“ po potvrdení siedmeho miesta tak trochu stratila drajv a prehrala s ViOn-om aj Skalicou. Niečo podobné sa však nestáva v zápasoch s Michalovcami, s ktorými si doma pravidelne vie poradiť. Tréner Struhár určite verí, že jeho tím dostane šancu zabojovať k playoff o Konferenčnú ligu a výsledok sobotňajšieho duelu na tom nič nezmení. Naopak, Michalovčania sú stále namočení vo vodách barážovej hrozny a keďže pod Čebraťom vyhrať nevedia, čaká na nich mimoriadne náročný víkend. Remíza by mohla mať cenu zlata.

Skalica – L. Mikuláš (sobota, 16.30) - Voyo

Po výhre s ružomberským favoritom privíta Skalica obľúbeného súpera z Liptovského Mikuláša. V troch dueloch s Liptákmi má skóre 6:0 pri dvoch výhrach 3:0 a jednej bezgólovej remíze a ako na potvoru práve Liptákov vyradila aj v Slovnaft Cupe. Pre hostí by mohol prísť čas na revanš, ktorý by Záhorákom mimoriadne skomplikoval situáciu. Aktuálne ôsme miesto v tabuľke síce vyzerá fajn, iba trojbodový náskok pred jedenástym ViOn-om je však silnou výstrahou.