​Vynikajúci šláger pred vypredanou MOL Arénou

​Vynikajúci šláger pred vypredanou MOL Arénou

Futbalisti Slovana Bratislava zvíťazili v Dunajskej Strede 3:2 a na čele tabuľky majú pred DAC 1904 už päťbodový náskok.

V praxi to znamená, že belasí sú už len krôčik od zisku piateho majstrovského titulu za sebou. Na spečatenie definitívy im stačí nazbierať jeden bod zo zvyšných dvoch zápasov. Šláger sezóny na Žitnom ostrove sledovala vypredaná MOL Aréna (12 211 divákov) a ďalšie desiatky, možno stovky tisíc fanúšikov pred televíznymi obrazovkami.   

Skóre stretnutia otvoril domáci Nikola Krstovič. Ešte do prestávky však krásnou technickou strelou do rohu bránky predsa len skóroval hosťujúci Lucas Lovat. Slovan napokon po rohovom kope zavŕšil obrat, o čo sa postaral Andre Green. Dunajskostredčania sa však nevzdali a takisto po rohu vyrovnal hlavou najnižší hráč domácich Ammar Ramadan. Derby gradovalo a najväčšie emócie prišli na záver. Až v 89. min vybehol na ihrisko kapitán Slovana Vladimír Weiss ml., ktorý nemohol hrať od začiatku pre svalové zranenie. Na trávnik prišiel už so žltou kartou, ktorú dostal za to, že pri oslave gólu vbehol na ihrisko. Jeho žiarivý moment nastal po pár minútach pobytu na ihrisku, keď Káčer po strele Kucku zahral v šestnástke rukou. Loptu si na biely bod postavil práve Weiss, ktorý sa nenechal rozhodiť poskakujúcim brankárom Petrášom a penaltu s prehľadom premenil. Následne si dal dolu dres, oslávil zlomový zásah s fanúšikmi, vydráždil hosťujúcich priaznivcov a po tom, čo videl červenú kartu zišiel z ihriska. Slovan teda v emotívnom a kvalitnom zápase zvíťazil 3:2. 

 Zostrih zo stretnutia DAC 1904 - ŠK Slovan 2:3

Určite to bola zbytočná červená karta. Už som mu svoje povedal, on v určitých fázach nie je normálny, takisto ako ja som v určitých fázach nenormálny. Radoval sa pre Slovan, pre mužstvo. Neviem si predstaviť iného hráča, ktorý by išiel v tej situácii kopať penaltu. Sám mi hovoril osem minút pred koncom: Oco, idem hrať… Bolo to rozhodnutie vabank, mohol si odtrhnúť sval, zapríčiniť gól. Je to však zápas, na ktorý možno budeme spomínať minimálne ďalších desať rokov,“ hovoril po zápase tréner víťazov Vladimír Weiss st. Radosť po stretnutí neskrýval pravý obranca Jurij Medveděv: 

„Bol to dramatický a vybičovaný zápas, ale to sme čakali. Sme radi, že sme zvíťazili a že sme bližšie k titulu. Myslím si, že v prvom polčase sme boli lepší a vypracovali sme si viac šancí. Čo sa týka druhého polčasu, mali sme dve či tri stopercentné príležitosti, ktoré sme nepremenili, a štandardnou situáciou sme súpera zbytočne pustili do zápasu. Zaslúžene sme však vyhrali.“   

A čo povedať k emóciám na záver stretnutia? „Patria k tomu  Bolo to derby, hralo sa o titul. DAC chcel vyhrať, keďže titul nikdy nezískal. My sme to nepripustili,“ doložil Jurij Medveděv.   

ZRONENÝ KALMÁR 

Dunajskostredčania prežívali prehru so Slovanom veľmi emotívne. „Ťažko niečo povedať. Mužstvo spravilo všetko. Gratulujem spoluhráčom, bojovali sme, nezabalili sme to ani za stavu 1:2. Vyrovnali sme a nechýbalo nám veľa, aby sme pridali aj tretí gól, no po nešťastnej situácii sa dostal Slovan do úniku a skončilo sa to penaltou. Vedeli sme, že okolnosti budú proti nám, no na toto sa nedá pripraviť. Mužstvo urobilo všetko a ideme ďalej. Prvé miesto je takmer naisto stratené, ale čakajú nás ešte dva zápasy, ktoré chceme vyhrať,“ povedal kapitán Dunajskej Stredy Zsolt Kalmár.