Na Slovane derby v retro dresoch

Na Slovane derby v retro dresoch

Pozvánka na zápasy 7. kola nadstavbovej časti Fortuna ligy.

Skupina o titul:

Slovan – Trnava (piatok, 20.30) - Voyo, Nova Sport

Predkrm pohárového finále na fortunaligovej scéne v znamení gradujúceho boja o titul, to je šláger Slovana s Trnavou v piatok večer. Belasí pred týždňom využili remízu DAC a po úspechu nad Žilinou strácajú na lídra už iba bod. Dunajskej Strede však dva body vzal práve Spartak, ktorý by mohol byť jazýčkom na titulových váhach. Podarí sa bílím andelom oskalpovať aj najväčšieho rivala? Na Národnom futbalovom štadióne to budú mať neskutočné náročné a netaja sa, že aktuálne je pre nich prioritou finále pohára. Vypustiť čo i len milimeter alebo sekundu v derby zápase si však určite nik nedovolí, a preto sa tešíme na skutočnú futbalovú parádu.

Banská Bystrica – Žilina (sobota, 18.00) - Voyo

Už na štvrté miesto sa vyškriabali Banskobystričania, čo je v podstate tichá senzácia záveru sezóny. Kto by to bol od nováčika čakal, zvlášť, keď bol v úvode sezóny dlhšie na dne? Tri výhry z posledných štyroch duelov svedčia o dobrej forme Dukly, ktorá tiež má Žiline čo vracať. Posledný vzájomný zápas pod Dubňom priniesol nezabudnuteľný výsledok 6:4 v prospech domácich, podobná gólová prestrelka je určite vítaná aj na Štiavničkách.

Podbrezová – Dunajská Streda (nedeľa, 17.30) - Voyo, Dajto

V skupine o titul padla Podbrezová na šieste miesto, stále však v mimoriadne vyrovnanom súboji stráca iba dva body na štvrtú Banskú Bystricu. Železiari v nedeľu privítajú lídra tabuľky a kým oni môžu, DAC jednoducho musí. Ak chce vyhrať majstrovský titul, potrebuje tím trénera Guľu zvládnuť všetky zostávajúce zápasy a hoci v nedeľu to ešte nie je proti Slovanu, bude to tvrdý boj. V augustovom domácom dueli Podbrezová súpera obrala o dva body, na jeho pôde dvakrát iba veľmi tesne prehrala.

Skupina o udržanie:

Trenčín – Liptovský Mikuláš (piatok, 18.00) - Voyo

Osud Liptovského Mikuláša je spečatený a asi málokto môže namietať, že nezaslúžene. Najslabší celok Fortuna ligy po sezóne vypadne, čo však neznamená, že už nemá o čo hrať. Bez akéhokoľvek tlaku sa môžu Liptáci odvďačiť fanúšikom za priazeň a potešiť ich získanými bodmi, zároveň ale tiež budovať mužstvo a chémiu pre budúcu, hoci druholigovú sezónu. Na druhej strane Trenčania po prehre v Ružomberku už môžu zabudnúť na vysnenú siedmu priečku a potrebujú zabrať naplno, aby neskĺzli do baráže.

Skalica – Michalovce (sobota, 18.00) - Voyo

Štyri zápasy bez víťazstva v sérii zosunuli Skalicu na desiate miesto iba bod pred ViOn-om, s ktorým naposledy doma prekvapujúco prehrala 0:1. Namiesto toho, aby mali Záhoráci záchranu takmer v suchu, sú po uši namočení do boja aspoň o desiatu priečku a vyhnutie sa baráži. Michalovce ako ôsmy tím tabuľky takéto problémy necítia, no k absolútnej definitíve im ešte chýba aspoň jeden víťazný zápas. Žeby sa podaril už v sobotu?

Zlaté Moravce – Ružomberok (sobota, 18.00) - Voyo

Po skvelom víťazstve v Skalici ViOn ožil a na domácej pôde si trúfne prekvapiť aj futbalistov Ružomberka. Tí sú v skupine o udržanie nezastaviteľní a právom dokazujú, že kvalitatívne patria o stupienok vyššie. Po tom, čo  zdolali Trenčín a už asi nik nečaká, že prídu o siedme miesto, však môže nastať poľavenie, ktoré by práve ViOn rád privítal. Najmä domáci majú o čo hrať a bodový zisk v ich prípade je doslova žiadaný.