Definitíva so štvorkolovým predstihom

Definitíva so štvorkolovým predstihom

Futbalisti MFK Tatran Liptovský Mikuláš prehrali s MFK Zemplín Michalovce 1:3 a so štvrkolovým predstihom dosiahli definitívu zostupu do druhej ligy.

Hráči exnováčika totiž za Zlatými Moravcami, ktoré v 6. nadstavbovom kole vyhrali 1:0 v Skalici, zaostávajú o nepreklenuteľných štrnásť bodov. Na jar získali iba chudobné štyri (1-1-8). Výkon Liptákov proti Zemplínčanom len potvrdil, že právom získali „čierneho Petra“. Po hrubých chybách v obrane sa dostali už v 10. min do manka 0:2 (góly Jánošík a Magda), v 34. min sa presadil ešte aj hosťujúci Marcin a bolo 0:3. Za domácich napokon tesne pred prestávkou aspoň korigoval z priameho kopu efektným spôsobom Steinhübel.

V druhom polčase sa zápas viac-menej už len dohrával a napokon z toho bolo spečatenie zostupu do druhej ligy. „Súper vyhral zaslúžene, keďže sme spravili tri školácke chyby, aké by sa v prvej lige nemali diať. Snažili sme sa aj hrať futbal, ale na prvú ligu je to veľmi málo,“ povedal tréner Liptákov Ondrej Desiatnik, ktorý prišiel k mužstvu v ťažko riešiteľnej situácii v priebehu jari, ale ani on nezastavil výsledkový a výkonnostný prepad Tatrana. „Psychika hráčov je na bode mrazu. Problém je už namotivovať ich na tréningy a zápasy. Keď sa nám to aj podarí, prichádzajú hrubé chyby. Chlapci sú ubití, ale v prvej lige sa takéto veci neodpúšťajú. Celý týždeň sa venujeme útočnej aj obrannej fáze, no vzadu robíme hrubé zaváhania a vpredu prekopávame bránku v čistých šanciach. Chcel by som ako tréner vyhrať až do konca každý zápas, ale bez hráčov to nepôjde. Urobíme všetko pre to, aby sme ešte uhrali nejaké dobré výsledky,“ doložil Ondrej Desiatnik.

Veľmi zlá nálada bola aj v hráčskej šatni. Christián Steinhübel síce strelil krásny gól z priameho kopu, ale len ťažko z neho mohol mať radosť po prehre 1:3 a definitíve zostupu. Mimochodom, pre neho bol druhý po roku, keďže vlani zažil rovnaké pocity ako hráč FK Pohronie. „Dostali sme tri góly minulý týždeň od Ružomberka a teraz znova od Michaloviec, dokonca za jeden polčas. V podstate sme sa položili sami. Ťažko sa potom bojuje na ihrisku,“ poznamenal 28-ročný stredopoliar a ďalej pokračoval: „Sme sklamaní, tých dôvodov vypadnutia je určite viac. Určite nám chýbalo typické domáce prostredie, ale ani v šatni si to ideálne nesadlo. Nezostáva nám nič iné, len si užívať futbal až do konca sezóny. Každý hrá už sám za seba. Mali by sme streliť nejaké góly a získať aj nejaké body, aby sme to dohrali so cťou.“

Veľmi smutný bol aj bývalý reprezentačný útočník Erik Jendrišek, ktorému návrat na domáce trávniky po pôsobení v zahraničí vôbec nevyšiel. Pred dvoma rokmi zažil zostup s Nitrou, pred rokom v drese Trenčína dlho chýbal pre zranenie a teraz bol pri zostupe Liptovského Mikuláša. „Urobili sme veľa individuálnych chýb, prespali sme úvod a zrazu sme prehrávali 0:2. Potom to už bolo náročné. Súperovi sa hralo ľahko a pre nás to boli klince do rakvy. Dospelo to tam, kam to smerovalo. Mňa osobne to veľmi mrzí, pretože klub sa snaží a pracuje na dobrej úrovni z pohľadu toho, na čo má. Neviem, koľko ešte budem hrať profesionálne, možno to bol záver mojej profikariéry. Takto som si ho nepredstavoval,“ uviedol účastník majstrovstiev sveta 2010 Erik Jendrišek.

PRVÝ GÓL MAGDU

Michalovčania mali veľkú radosť z víťazstva, pretože si udržali šesťbodový náskok pred jedenástymi Zlatými Moravcami. Obzvlášť silné emócie prežíval Daniel Magda, pravý bek Zemplínčanov k tomu prispel prvým fortunaligovým gólom. „Mám z neho veľkú radosť. Chalani si ma už dlhšie doberali, kedy to príde. Najdôležitejšie sú však tri body,“ povedal Daniel Magda.