PREVIEW: Ťažký test pre DAC, Slovan o reparát v Žiline

PREVIEW: Ťažký test pre DAC, Slovan o reparát v Žiline

Pozvánka na zápasy 6. kola nadstavbovej časti Fortuna ligy.

Skupina o titul:

Podbrezová – Banská Bystrica (sobota, 18.00) - Voyo

Druhé nadstavbové derby nováčikov s príchuťou priameho súboja o štvrté (!) miesto. Kým v základnej časti železiari Duklu dvakrát zdolali, prvý zápas v skupine o titul vyhrali Banskobystričania. Domácich zrazila séria prehier, aj preto zo štvrtej priečky klesli na piatu a pred svojim rivalom majú už len náskok jediného bodu. Aby toho nebolo málo, rovnako ako Podbrezová je na tom aj Žilina, a preto môže byť spolu s bojom o titul práve bitka o štvrté miesto tou najväčšou drámou v závere sezóny.

Žilina – Slovan (nedeľa, 15.30) - Voyo

Domáca remíza s Trnavou bola pre Žilinu smutnou, veď šancí pozahadzovali šošoni viac ako dosť. O reparát sa preto pokúsia proti Slovanu, čo však nebude ani o mak jednoduchšie. Práve naopak, no a Žilinčania si za to môžu sami. V nadstavbe totiž na štadióne Slovana vyhrali a obhajca titulu si príde pod Dubeň po reparát. Ak by to Slovanu nevyšlo, mimoriadne si skomplikuje boj o titul. Keďže však rival DAC hrá na pôde Trnavy, belasí skôr veria, že po víkende budú opäť s Dunajskou Stredou plece pri pleci.

Trnava – Dunajská Streda (nedeľa, 17.30) - Voyo, Dajto

Jeden z najťažších zápasov sezóny pre adepta na titul. DAC sa predstaví v Trnave a na horúcej pôde Spartaka môže očakávať peklo. Hoci bílích andelov v sezóne dvakrát doma zdolal, u nich prehral ešte v auguste 1:3. Súboj tretieho s prvým tímom tabuľky je šlágrom víkendu a síce nie rozhodujúcim slovom, ale určite veľa napovie v boji o majstrovský vavrín. Kanoniera Nikolu Krstoviča nahradil pred týždňom proti Podbrezovej dvojgólový Dimun, tréner Guľa má k dispozícii skutočne široký káder nabitý kvalitou. Poslednou otázkou zostáva, ako sa vysporiada s obrovským tlakom, ktorý ako líder už musí pociťovať. Majiteľ DAC Oszkar Világi v týždni oslávil šesťdesiatku, hráči Spartaka sa mu však pokúsia jubileum prekaziť a všetky body si nechať doma pre poistenie tretej priečky.

Skupina o udržanie:

Ružomberok – Trenčín (piatok, 17.30) - Voyo, Nova Sport

Po pohodlnej výhre v derby s Liptovským Mikulášom privítajú Ružomberčania Trenčín. Hostia pod vedením trénera Straku získali v troch zápasoch sedem bodov a jeho angažovanie čoby skvelého motivátora sa v boji o udržanie ukazuje ako kľúčové. Trenčania sa vyšplhali na deviate miesto so stratou jedného bodu na Michalovce, no čaká ich zápas s najťažším súperom v spodnej šestke. „Ruža“ v nadstavbe zatiaľ kráča bez prehry a už len zázrak by ju obral o siedme miesto s možnosťou hrať v playoff o Konferenčnú ligu.

Liptovský Mikuláš – Michalovce (sobota, 18.00) - Voyo

Keď hovoríme o zázrakoch, čosi podobné potrebujú Mikulášania, ale v ten neverí už ani najväčší optimista. Minulosezónny nováčik vyzerá byť odsúdený na zostup, no ak chce rozhorieť iskričku nádeje, ktorá tlie niekde v diaľke, dostáva sa do situácie teraz alebo nikdy. Doma proti Michalovciam musí jednoznačne zvíťaziť. Zemplínčania remizovali štyrikrát po sebe a v skupine o udržanie sú druhí. Nehrajú zle a keby nestrácali body nerozhodnými výsledkami, mohli byť ešte veselší, hoci Ružomberok je predsa len ďaleko. K istote vyhnutia sa baráži ešte Michalovce nejaké to víťazstvo potrebujú a na pôde posledného tímu tabuľky si určite veria.

Skalica – Zlaté Moravce (sobota, 18.00) - Voyo

Tri remízy v sérii po dvoch výhrach znamenajú pre Skalicu síce mierny pokles formy, no stále udržiavanie štandardu v prvom rade neprehrať. Záhoráci privítajú trápiaci sa ViOn, ktorý ani nepamätá chuť víťazstva. Domáci sú určite favoritom zápasu tabuľkových susedov, možno aj väčším, než je štvorbodový rozdiel skóre. Ak svoju pozíciu potvrdia, ViOn de facto odsúdia na jedenástu priečku znamenajúcu baráž. Do konca zostáva päť kôl, Zlatomoravčania sa musia čo najskôr dať dokopy a ešte zabrať, stále majú všetko vo vlastných rukách.