PREVIEW: DAC privíta Podbrezovú, na Liptove derby

PREVIEW: DAC privíta Podbrezovú, na Liptove derby

Pozvánka na zápasy 5. kola nadstavbovej časti Fortuna ligy.

Skupina o titul:

DAC 1904 – Podbrezová (piatok, 17.30) - NovaSport, Voyo

DAC síce neuspel so Slovanom, stále však má boj o titul vo vlastných rukách. Prvý krok k náprave musí spraviť doma so štvrtou Podbrezovou, s ktorou získal v základnej časti v dvoch zápasoch štyri body. Doma DAC uspel 2:1 a tento výsledok by tréner Guľa bral všetkými desiatimi. Hosťujúci železiari po sérii troch prehier zdolali Žilinu a vrátili sa k predvádzanej hre zo základnej časti. Cenný je aj obrat, ktorý sa im podaril z 0:2 na 3:2 a do zápasu tak pôjdu plní entuziazmu.

Žilina – Spartak (sobota, 15.00) - Voyo

Po dvoch prehrách v sérii sú Žilinčania namiesto boja o tretie miesto už piati len o skóre pred Banskou Bystricou. Vynahradiť si stratené body skúsia doma s Trnavou, ktorá okupuje práve pohárovú tretiu priečku, stále zaujímavú aj pre ostatných aktérov hornej šestky. Spartak v posledných piatich zápasoch vyhral iba raz, keď doma rozdrvil Podbrezovú 6:1, no potom sa už trápil. Nájde tréner Michal Gašparík vo svojich zverencoch posledné zvyšky síl na úspešný finiš sezóny, alebo to bude ešte ťažký boj o tretie miesto?

Slovan – MFK Dukla (nedeľa, 17.30) - Dajto, Voyo

Po utrápenom pohárovom víťazstve nad Skalicou privíta Slovan šiestu Banskú Bystricu. Obhajca titulu zvládol pred týždňom kľúčový zápas proti DAC (2:1), ak však chce byť majster, mal by vyhrať všetky zostávajúce duely do konca ročníka. Banskobystričania v posledných dvoch stretnutiach súperov oskalpovali, Podbrezová ani Trnava však nedosahujú kvalitatívny level Slovana bojujúceho o titul, a preto to bude pre Duklu zvlášť v Bratislave omnoho náročnejšia výzva.

Skupina o udržanie:

Zemplín – Skalica (sobota, 18.00) - Voyo

Štyri remízy z posledných piatich zápasov, z toho tri v sérii, to je aktuálna bilancia Michaloviec. Zemplínčania v sobotu privítajú nováčika zo Skalica, ktorý v týždni odohral dobrý pohárový zápas so Slovanom a veľa nechýbalo k obrovskému prekvapeniu. Skaličania majú značnú kvalitu, našli aj formu, veď v nadstavbe ešte neprehrali, a tak je výsledok zápasu maximálne otvorený.

Ružomberok – L. Mikuláš (sobota, 18.00) - Voyo

Liptovské derby má opäť jednoznačného favorita v tíme Ružomberka. Mikulášania však po dlhom čase konečne opäť vyhrali, podarilo sa im to len druhýkrát v sezóne, a ak nájdu stratenú vieru v svoje schopnosti, môže to byť pod Čebraťom aj pre domácich náročný duel. „Ruža“ dvakrát po sebe remizovala, v skupine o záchranu však vzhľadom na svoje kvality chce každý duel vyhrať a priniesť tak fanúšikom aspoň mierne zadosťučinenie po zošmyknutí sa z hornej šestky. Pri derby to platí dvojnásobne.

Trenčín – FC ViOn (sobota, 18.00) - Voyo

Domáca prehra s posledným Liptovským Mikulášom výrazne skomplikovala situácia ViOn-u, na ktorý čaká v sobotu ďalší šesťbodový zápas s tabuľkovým susedom. Tentoraz ale cestuje do Trenčína za súperom, ktorý je vyššie, hoci len o dva bodíky. Ak Zlatomoravčania veria vo vyhnutie sa baráži, musia určite zabodovať, inak budú stáť v závere sezóny pred veľmi náročnou úlohou dohnať stratené. Trenčania v posledných dvoch dueloch nahrali štyri body a pozerajú sa skôr nahor, iba ďalšie tri ich totiž delia od ôsmych Michaloviec.